24 / 05 / 2024

Trakya Kent Konseyleri Birliği yönetim kurulu nese hayır dedi

Trakya Kent Konseyleri Birliği yönetim kurulu nese hayır dedi

İğneada özelinde, konunun tüm ayrıntılarıyla tartışıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Trakya Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu NES'e hayır dedi.

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi ne durumda?

Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Kent Kültür Evi Projesi’nin inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Edirne 25 Kasım Stadı'nda son durum ne?

Trakya Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu hafta sonu Uzunköprü’de yapıldı. Toplantıda TOKİ’ye devri yapılması düşünülen 25 Kasım stadı konuşuldu ve bu konuda yapılan çalışmalar anlatıldı...

Trakya Kent Konseyleri Birliği NES'e hayır dedi!

İğneada özelinde, konunun tüm ayrıntılarıyla tartışıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Trakya Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu NES'e hayır dedi.

Kent Konseyleri Başkanları Mersin’de bir araya geldi!

Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından düzenlenen Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, kentlerin dinamiklerinin tamamını temsil edebilen bir yapıya sahip olduklarını vurguladı

Burhanettin Kocamaz: Kent konseyleri kentin olmazsa olmazıdır!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kent konseylerinin kentlerin olmazsa olmazı olduğunu ve kentlerin dinamiklerinin tamamını temsil edebilen bir yapıya sahip olduklarını söyledi.

Mersin'de Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı düzenlenecek!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kent Konseylerinin başarılı çalışmalar yürütmesi halinde kentin gelişimi ve kalkınmasında önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı bugün!

Bugün 10.00-15.30 saatleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda, Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından “Katılımcı Kentsel Planlama ve Kent Konseyleri Çalıştayı” düzenlenecek

Edirne’ye Kent Müzesi yapılacak!

Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne’ye ’Kent Müzesi’ kuracak. Hafızağa Konağı’na kurulacak olan Edirne Kent Belleği Müzesi için, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibenin imza törenini gerçekleştirildi.

Bursa Kent Konseyi, 6 belediye yöneticisi ağırladı!

Kent konseyleri arasında yapılanması ve faaliyetleriyle örnek bir kurum haline gelen Bursa Kent Konseyi, Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü Tuselog Programı kapsamında 6 farklı belediyenin yöneticilerini ağırl

Adana'da Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri paneli düzenlendi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından "Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri" konulu panel düzenledi. Kent konseyinin nasıl olması gerektiği görüşüldü.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 14. Genel Kurul Toplantısı yapıldı!

Veli Ağbaba: " Türkiye'deki bize bağlı kazandığımız belediyelerde kent konseyi gelişebilmesi, işlevini tam olarak yerine getirebilmesi ve olmayan belediyelerde kurulması için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Trakya Kent Konseyleri Birliği yönetim kurulu nese hayır dedi Haberi

Trakya Kent Konseyleri Birliği yönetim kurulu nese hayır dedi

NES'lerle ilgili genel bilgilerin yanında, sahip olduğu doğal güzellikler ve canlı yaşam çeşitliliği açısından iğneada özelinde, konu tüm ayrıntılarıyla tartışıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Trakya Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu, şu açıklamayı yaptı: "Önce bölgemizin, toplam olarak ise ülkemizin sahip olduğu doğal, kültürel ve sosyal mirasını yok edebilecek bir tehdit olarak algıladığımız bu projenin, bölgemiz çıkarlarına olduğu gibi; ülkemiz çıkarlarına da hizmet etmediğine inanıyoruz. Bilimsel verilere göre 20 yılda ancak tamamlanabilecek olan; ülkemiz, dolayısıyla biz yurttaşlar borçlandırılarak verilecek kredilerle inşa edilip, üretilen enerjiyi bize yine para ile satacak olan; idari ya da teknik hiçbir personelini ülkemiz çocuklarından istihdam etmeyen; denize boşalttığı zehirli su ile, bacasından çıkan radyasyon yüklü gazlar ile, toprağımıza gömülerek sularımızı zehirleyecek radyoaktif atıkları ile insanlarımızı...