29 / 04 / 2024

trambüs seferleri 2015

trambüs seferleri 2015

Kent sakinleri için yeni projeler geliştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi 3 yıldan bu yana hazırlıkları devam eden TRAMBÜS seferlerini başlattı. Yüzde 75 enerji tasarrufu sağlayan TRAMBÜS, dizel araçlara göre yüzde 40 düşük maliyetiyle dikkat çekiyor.

Hatay tahliye ediliyor! Ücretsiz otobüs seferleri başladı! Başvuru ekranı açıldı!

Havayolu ve otobüs bileti rezervasyon şirketi Obilet, Hatay deprem bölgesinden uzaklaşmak isteyenler için ücretsiz tahliye otobüsünü tanıttı. Online başvuru yapan vatandaşlar, Obilet sponsorluğunda ücretsiz otobüs seferleri ile bölgeden ayrılabiliyor. Afet bölgesinden ücretsiz tahliye otobüsü başvur

Şanlıurfa Trambüs Projesi TBMM gündeminde!

Şanlıurfa ilinde yapılan Trambüs Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da metrobüs vapur ve otobüsler hizmet vermeye devam ediyor!

Sokağa çıkma yasağı istisnası olan vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek adına, 11-12 Nisan tarihlerinde geçerli olmak üzere belli hatlarda sabah ve akşam otobüs seferleri düzenlenecek.

İdaş, bu yıl 120 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor!

İdaş, üç yıldır yeniden yapılanma sürecinde. 2015 yılında ürün tedarikçilerinden Salteks Grup tarafından satın alınan şirket, küllerinden yeniden doğuyor. İnovatif ürünlere yönelen ve bayi ağını genişleten İdaş, bu yıl 120 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor...

Şanlıurfa trambüs projesiyle ilgili 5 soru mecliste!

Şanlıurfa trambüs projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı'na İETT ve HAVAİST seferleri başladı!

İstanbul Havalimanı'nda ilk seferlerin yapılmasıyla beraber İETT ve Havaist otobüs seferleri bugün itibariyle başladı

Şanlıurfa Çiftçi Trambüs Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, trambüs projesinin 1’inci etap çalışmalarıni yerinde inceledi. Projede 1’inci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Malatya'da Yoncalı Köprü Kavşak projesi Meclis'ten geçti!

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılması düşünülen Yoncalı Köprü Kavşak Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trambüs gerekçesi ile iptal edilmişti. Söz konusu kavşağın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar oyu çıktı.

Kazakistan'da yatırımlar 5 kat arttı!

Kazakistan'da, doğrudan yatırım miktarı yılın ilk yarısında 2015'in aynı dönemine göre 5 kat artarak 5 milyar 7 milyon dolar oldu.

Türkiye'deki cami sayısı 10 yılda 8 bin 985 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ülke genelindeki cami sayısı, 2005- 2015 yılları arasında 8 bin 985 arttı.

Malatya'ya güneş enerji santrali kuruldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trambüs bakım istasyonu çatısına kurduğu güneş enerji santralinde, 3 ayda yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Gökhan Çeliktürk: İnşaat sektörü 4 yıldır geriledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk, inşaat sektöründe son 3-4 yıldır gerileme olduğunu söyledi.2015 yılını hayal kırıklığı ile kapatan sektör 2016 yılından da pek umutlu gözükmüyor.

Malatya'da elektrik üretimi başladı!

Çevreci yatırımlarıyla dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediyesi, Trambüs Bakım İstasyonu çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali’nde elektrik üretimine başladı.

trambüs seferleri 2015 Haberi

trambüs seferleri 2015

Son yıllarda yaptığı yatırım ve sunduğu hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza attı.


Şehirlerin gelişiminde önemli bir yere sahip olan toplu taşımacılık alanında da yatırımlarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı teşvik eden ve çevre dostu projeleri hayata geçiriyor.  3 yıldan bu yana çalışmaları sürdürülen Türkiye’nin ilk trambüs projesi Malatya’da konforlu ve güvenli ulaşım için hizmet vermeye başladı. Seferlere başlayan trambüslerin resmi açılışı ise ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.


Yüzde 75 enerji tasarrufu 


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan yeni nesil araçlar, Türkiye’nin ilk ve tek trambüsleri olma özelliği ile de ayrı bir öneme sahip bulunuyor. Üzerlerindeki katener sistemiyle elektrik tellerine bağlanan, aynı zamanda dizel motorla da kullanılabilen trambüsler, enerji tasarrufunda ortalama yüzde 75’e varan avantaj sağlıyor. Lastik...