03 / 05 / 2024

Transformatör ne demektir

Transformatör ne demektir

Transformatör nedir? Transformatör kullanılan binalarda yangın yönetmeliğine göre hangi önlemlerin alınması gerekiyor? İşte yanıtı...

Ahara Temlik ne demektir?

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!

Tapuda ana taşınmaz ne demektir?

Tapuda belli başlı bazı terimler vardır. Bunların hepsinin bir anlamı vardır. Peki Tapuda ana taşınmaz ne demektir? İşte detaylar!

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? İşte detaylar!

Arızi kazanç nedir? Arızi kazanç ne demektir? şeklindeki soruların yanıtları aranmaktadır. İşte merak edilen o detaylar…

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Gabari nedir? Gabari ne demektir?

Gabari nedir? Gabari ne demektir? soruları merakla araştırılıyor. İşte gabarinin anlamına dair detaylar!

Emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Emlak sektöründe bilirkişilerden sıklıkla faydalanılmaktadır. Peki emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Turizm merkezi ne demektir?

Turizm merkezlerinde yapılacak imar planları, her ölçekte planlar gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri de alınarak Bakanlıkça yapılır veya yaptırılır. Peki, turizm merkezi ne demektir?

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Bosaj ne demektir?

Mimarlık terimleri arasında yer alan bosaj ne demektir?: bir duvar yüzündeki taşların çeşitli şekillerde pürüzlü ve çıkıntılı olarak bırakılması uygulamasına "Bosaj" deniyor. İşte bosaj yapı örnekleri...

Ticari arsa ne demektir?

Ticari arsa ne demektir?: Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan, mağaza ve ofis yapılabilen arsa olarak karşımıza çıkıyor. Yatırım açısından ticari arsanın nerede olduğu; konumu önem teşkil ediyor...

Temlik ne demektir?

Gayrimenkul hukuku terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temlik ne demektir? Alacağın temliki ne demektir? Rızai Temlik ne demektir? Kanuni Temlik ne demektir? Kazai Temlik ne demektir?

Mamelek ne demektir?

Kooperatiflerde, kooperatif dağıldıktan sonra mamelek paylaştırılıyor. Peki, mamelek ne demektir? Kooperatif dağıldıktan sonra tasfiye mameleki nasıl paylaştırılır? İşte Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

Baza kat ne demektir?

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

Transformatör ne demektir Haberi

Transformatör ne demektir

Transformatör nedir?

Elektrik devresini elektromanyetik indüksiyonla birbirine bağlayan bir elektrik aletini nitelendiren transformatör, bir elektrik devresinden diğer elektrik devresine, enerjiyi elektromanyetik alan aracılığıyla naklediyor.


Transformatörler elektrik enerjisinin belirli gücünde gerilim ve akım değerlerinde istenilen değişimi yapan makineleri ifade ediyor.


Transformatör ne işe yarar?

Transformatörler bir elektrik devresinde voltaj veya akımı indirmek veya yükseltmek için kullanılıyor. İzolasyon amacıyla ve bazen de sığaçlar ve dirençlerle beraber kullanılabiliyor. Ayrıca ölçü aletlerinde özel transformatörler kullanılıyor.


Yangın tehlikesine karşın, herhangi bir binada transformatör kullanılması halinde, bazı önlemlerin alınması gerekiyor. Söz konusu önlemler "Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik"te yedinci bölümde madde 65'te açıklanıyor.


Transformatör

Madde 65 - Herhangi bir binada yağlı tip transformatör kullanılması gerektiği taktirde aşağıdaki önlemler alınacaktır.


a) Transformatörün kurulacağı odanın tüm duvarları, tabanı ve tavanı en az 90 dakika süreyle...