01 / 05 / 2024

traverten

traverten

Sharon Stone, Jennifer Lopez, Eddie Murphy gibi ünlü isimlerin lüks konutları için tercih ettiği Türk taşları, ABD'de yaşanan ekonomik krizin ardından yeniden tercih edilmeye başlandı.

Gökçenay Group, üretimin yüzde 70'ini ihraç ediyor!

Gökçenay Group, Vanmer mermer ve granit fabrikasının Van depremi yıl dönümünde açışı yapıldı. 400 kişiyle üretim yapan fabrika, ürünlerinin yüzde 70' ini ihraç ediyor...

Kamara Traverten Sırtı Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

Denizli ili Buldan ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kamara Traverten Sırtı Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Amerika’daki konut projesi için traverten talebi!

Amerikalı bir müşteri ellerindeki yeni konut projelerinde kullanmak için traverten satın almak istediklerini açıkladı. Müşteriler Los Angeles’ta satış ofisi veya mağazası olan Türk firmalar arıyor.

Kalebodur C-Extreme serisi ile mekanlardaki görsel etkiyi zenginleşiyor!

Kalebodur’un, ahşap, traverten ve beton dokularını bir araya getirdiği ‘C-Extreme’ serisi, yarattığı sonsuzluk hissiyle mekan algısını yükseltiyor.

Başiskele Kent Meydanı şekilleniyor!

Başiskele Kent Meydanı büyük oranda tamamlandı. Yapının zemin mermer döşeme, iç bölme duvarlarının cam montajı, asma tavan imalatı, traverten cephe kaplama granit bazalt yer döşeme çalışmaları devam ediyor

Manisa Kırkağaç'a yeni meydan!

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Kırkağaç bir sosyal alana sahip oldu. Çalışma kapsamında Saat Kulesi Meydanı'nın sert zeminlerinde traverten, bazalt kaplama ve 8 adet ahşap bank kullanıldı

Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nin dış cehpesi dökülüyor!

Hava değişimleri nedeniyle tarihi binasının dış cephesindeki travertenleri dökülmeye başlayan İbn-i Sina Hastanesi’nin farklı noktalarına ‘Dikkat traverten düşebilir’ yazılı uyarı levhaları asıldı.

Mermerci rotayı Amerika'ya çevirdi!

Doğaltaşta dünyanın en zengin rezervlerine sahip Türkiye, ABD ve Kanada'daki lüks konut projelerine yaptığı mermer ve traverten ihracatını artırmaya başladı.

Türkiye, Amerika'ya mermer ihracatını artırdı!

Doğaltaşta dünyanın en zengin rezervlerine sahip Türkiye, ABD ve Kanada'daki lüks konut projelerine yaptığı mermer ve traverten ihracatını artırmaya başladı.

Anıtkabir’de kum püskürtmeli temizlik!

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’in anıt bloğu traverten taşlarında oluşan kirliliği, basınçlı hava ile kum püskürtülmesi yöntemiyle temizleyecek. Temizleme faaliyeti gece saatlerinde yapılacağı için ziyaret saatleri değişmedi.

Karaman'da Traverten ocağı İşletme proje toplantısı 21 Nisan'da!

İLCİ İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından; Karaman'da TRAVERTEN OCAĞI İŞLETMESİ projesi için 21 Nisan 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Gama Traverten yeni ocaklarla ürün yelpazesini genişletecek!

Gama Traverten Fabrika Müdürü Özlem Esen, ürün yelpazelerini genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Bunun yanı sıra fabrikalarına yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Esen, yeni makine yatırımları için anlaşmalar yaptıklarını aktardı

Ege Seramik Flow serisini tanıttı!

Türk seramik sektörünün lider markası Ege Seramik Autumn Collection 2013 koleksiyonunda yer alan Flow serisini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Ahşabın sıcaklığı, doğa harikası traverten görüntüsü ile birleşerek Flow serisinde hayat buluyor...

Türk Mermeri ABD pazarına girecek!

Dünyanın bir numaralı mermer-traverten ihracatçısı Türkiye, işlenmiş doğal taş sektöründe büyümeyi hedefliyor.

traverten Haberi

traverten

 ABD'de Sharon Stone, Jennifer Lopez, Eddie Murphy gibi çok sayıda ünlü ismin lüks konutları için tercih ettiği ve kriz öncesi bir moda haline gelen Türk taşları, krizin sona ermesiyle yeniden tercih edilmeye başlandı. İhracatın yıllar sonra tekrar artmaya başlamasıyla moral bulan ihracatçı 2015'den umutlu.


Mermer ve traverten başta olmak üzere bir çok doğal taş türünde dünyanın en büyük rezervlerine sahip olan Türkiye, sektördeki ihracatını son 10 yılda 5 kat artırdı. 2008 yılı öncesinde ihracattaki artışta ABD pazarından gelen işlenmiş traverten ve mermer talebi etkili oldu. Lüks konutların yapımında tercih edilen ve "Türk taşı" olarak markalaşan traverten ve mermer, çok sayıda ünlü ismin de konutlarında kullanıldı. 


- Sektöre ABD katkısı


2008 yılında ABD'de başlayan krizle aniden düşen ihracat, sonraki yıllarda Çin'den gelen blok...