27 / 04 / 2024

Gama Traverten yeni ocaklarla ürün yelpazesini genişletecek!

Gama Traverten yeni ocaklarla ürün yelpazesini genişletecek!

Gama Traverten Fabrika Müdürü Özlem Esen, ürün yelpazelerini genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Bunun yanı sıra fabrikalarına yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Esen, yeni makine yatırımları için anlaşmalar yaptıklarını aktardı




Yeni ocak yatırımları planladıklarını ve araştırmalarının devam ettiğini söyleyen Gama Traverten Fabrika Müdürü Özlem Esen, ürün yelpazelerini genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Bunun yanı sıra fabrikalarına yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Esen, yeni makine yatırımları için anlaşmalar yaptıklarını ve nisan ayı itibarıyla makinelerin devreye alınacağını aktardı. Esen, günlük üretimlerinin bin 600 metrekareden 2 bin metrekareye çıkacağının altını çizdi. 


Gama Şirketler Grubu'nun, doğal taş sektöründe faaliyet gösteren şirketi Gama Traverten, 2014'te yeni ocak yatırımları planlıyor. Ocak yatırımları için araştırmalarının devam ettiğini söyleyen Gama Traverten Fabrika Müdürü Özlem Esen, "2014 yılında, yeni ocaklarla, farklı traverten çeşitleriyle, ürün yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz" dedi. Denizli'de Ballık Boğazı bölgesinde yer alan traverten ocaklarına 2012 yılında aldıkları lastikli yükleyici ve ekskavatöre üave olarak bir adet daha lastikli yükleyici almayı planladıklarını bildiren Esen, "Bununla birlikte 2 bin 500 metreküp olan aylık ocak üretimimizi 3 bin 500 metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Fabrikalarına makine yatırımı yapmaya devam ettiklerini belirten Özlem Esen, "2013 yılında yükselen talepleri karşüayabilmek için bir adet çoklu ebatlama makinesi aldık. Ayrıca mevcut makine parkımıza bir adet katrak, bir adet de köprü kesme ilave etmek üzere anlaşmalar yaptık. 2014 Nisan ayında yeni makinelerimizin fabrikamıza kurulumları tamamlanmış, faaliyete alınmış olacak. 


Fabrikada aylık kestiğimiz taş miktarı bin 950 metreküpten 2 bin 350 metreküpe yükselecek. Günlük üretimimiz bin 600 metrekareden 2 bin metrekareye çıkacak" diye konuştu. Esen, bu yatırımlarının işlenmiş malzeme siparişlerinde termin sürelerini kısaltarak aylık sevkiyat miktarını 100 konteynere çıkaracağını da sözlerine ekledi. 

Denizli Ballık Boğazı bölgesinde yer alan traverten ocaklarından çıkarılan madeni kendi fabrikalarında işlediklerini söyleyen Esen, "Fabrikamız 17 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 33 bin metrekare arsa üzerine kurulu. Traverten plaka, fayans, eskitme, pavers, mucarta ve patlatma işlemleri yapıyoruz. Ayrıca firelerimizi değerlendirmek için müşterilerimizin de yoğun talepleri tt 2013 yılında ihracatımız 2012 yılına kıyasla yüzde 25 arttı. 

üzerine fabrikamıza paver hattı kurduk. 


Bu hat haftada dört konteyner paver ihracatı yapmamızı sağlıyor" şeklinde konuştu. Ocaklarındaki yıllık üretimlerinin 30 bin metreküp olduğunu belirten Özlem Esen, "Ocak sahalarımızda 10 bin metreküp blok stokumuz bulunuyor. Stokumuz sayesinde siparişlere kolaylıkla cevap verebiliyoruz" dedi. Fabrikalarındaki çalışan sayılarının 2013 Ocak ayında iki vardiyede toplam 135 kişi olduğunu belirten Esen, bu sayıyı Aralık 2013 itibarıyla üç vardiyede 175 çalışana çıkardıklarını ve fabrikalarını güçlendirerek büyümeye devam ettiklerini ifade etti. 


Üretiminin yüzde 90'ını ihraç ediyor Üretimlerinin yüzde 90'mın ihracata, yüzde 10'unun ise iç piyasa yönelik olduğunu aktaran Esen, "2013 yılı ihracatımız 2012 yılma kıyasla yüzde 25 arttı. Şu anda ihracat yaptığımız ülkeler; Amerika, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsrail, Avustralya, Suudi Arabistan, Libya ve Irak" şeklinde konuştu. İç piyasada Denizli Merkez ve Honaz ilçesinde üst yapı çalışmaları için mucartalı traverten kaldırım taşı projelerinin devam ettiğine değinen Özlem Esen, "Ayrıca; Boğaziçi Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Sinpaş GYO Konut İstanbul Projesi gibi birçok projede travertenlerimiz kullamldı" dedi. 


Katıldıkları fuarlar hakkında da bilgi veren Esen, "2013 Mayıs ayında Stone Tec Nürnberg Fuarı'nda katılımcı olarak yer aldık. Fuar sonrası geri dönüşlerden çok memnun kaldık. Yeni müşteriler ve siparişlerle döndük. Son üç yıldır katüdığımız Marmomacc İtalya Fuarı, geçen yıllarda olduğu gibi başarılıydı. Mevcut müşterüerimizle görüşüp öneri ve taleplerini değerlendirme fırsatımız oldu. Aynı zamanda yeni müşterilerle anlaşmalar yaptık" açıklamasını yaptı. 



Dünya Sektörel Ek




Geri Dön