28 / 04 / 2024

Egedemir yatırımla ürün yelpazesini genişletiyor!

Egedemir yatırımla ürün yelpazesini genişletiyor!

Demir-çelik sektörünün Aliağa'nın en önemli sektörlerinden biri olduğunu ifade eden Egedemir Yönetim Kurulu Üyesi Nurçin Erdem, firmalarının demir çelikteki faaliyetlerini ve ürünlerini artırdığını bildirdi.



İnşaat demiri ticareti yaptıkları ilk tesislerinin ardından demir-çelik işletmelerinin cüruflarını geri kazandırmak için ikinci tesisi kurduklarını belirten Erdem, "Ayrıca Aliağa OSB'de geçen sene ağustosta temelini attığımız, bu yılın art ayında da devreye aldığımız yeni tesisimizle skal çeliği kütük haline getirmeye başladık. 15 milyon dolar yatırım yaptığımız bu tesisin kapasitesini geçen ay aldığımız yeni ocakla iki kat artırarak aylık 9 bin tona çıkardık" dedi. 


Egedemir'in, demir-çelik tesislerinin cüruflarını işleyerek önemli bir faaliyet yürüttüğünü ifade eden Nurçin Erdem, tehlikesiz atık sınıfında yer alan cürufu demir-çelik işletmelerinden alıp, kırma eleme yöntemiyle çelik hurdaları ve agrega olarak ayrıştırdıklarını belirtti. Erdem, "Başlangıçta elde ettiğüniz çelik hurdalarını değerlendirilmek üzere demir-çelik fabrikalarına gönderiyorduk" diye konuştu. 

Cüruftan elde ettikleri agregayı kilit parke taşı, bordür yağmur oluğu, beton ve raspa imalatında kullandıklarını vurgulayan Erdem, "Cüruf geri dönüşümünden toplamda sekiz ürün elde ediyoruz. Bu ürünleri düşük maliyet ve yüksek kalite standartlarını yakalayarak piyasaya sunuyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Son olarak cüruftan elde edilen agreganın hem mukavemetinin hem de özgül ağırlığının yüksek olması nedeniyle asfalt yapımında ideal dolgu malzemesi olarak kullanılabileceğini gördük" dedi. Bu doğrultuda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzbeton ile ortak çalışma yürüttüklerini aktaran Erdem, bu malzeme ile uygulamalaların sürdüğünü belirtti. Geri kazanımda cüruf dışı ürünlerle çeşitliliği artıracaklarının altını çizen Erdem, "Atık kodlarımız ve lisans sayımızın genişlemesi sebebiyle başka projelere yöneldik. Viking Kağıt firmasının atıklarını aldık. Bu atıklardan kağıt ve plastik geri kazanımına başlamaya karar verdik" dedi. 


Bir diğer kuruluşları Özerdem Demir'in ise Aliağa'daki tesisinde, gelen taleplere göre ölçü kesim yaparak inşaat demiri hazırladığını belirten Nurçin Erdem, "Müşterilerimize uygun maliyetlerle hazır çözümler sunuyoruz. Fore kazık konusunda da iddialıyız. Gelişen inşaat teknolojisini her alanda takip ediyoruz. İtalyan menşeli makineler ile istenilen ölçüde fore kazık imal ediyoruz. Ayrıca özel makineler ve uzman işçilik ile diyafram duvarı gibi proje bazlı inşaat demiri hazırlıyoruz" dedi. 


Geri Dön