27 / 04 / 2024

Ateş İnşaat ürün yelpazesini yüzde 200 oranında artırdı!

Ateş İnşaat ürün yelpazesini yüzde 200 oranında artırdı!

Eldiven, gözlük, baret, toz maskeleri ve ayakkabı gibi iş güvenliği donanımlarının tedarik ve dağıtımını bünyesindeki Starline markası altında yapan Ateş İnşaat, ürün yelpazesini geçen yıla oranla yüzde 200 artırdı..



Elpen, gözlük, baret, toz maskeleri ve ayakkabı gibi iş güvenliği donanımlarının tedarik ve dağıtımını bünyesindeki Starline markası altında yapan Ateş İnşaat, ürün yelpazesini geçen yıla oranla yüzde 200 oranında artırdı. İş güvenliğinin son derece önemli olduğu gemi inşa sektörüne de çeşidi ürünler verdiklerini kaydeden Ateş İnşaat Dış Ticaret Müdürü Sema Turgut; bu ürünlerin, yurtiçi ve yurtdışında fason olarak üretim yaptıklarını kaydetti. Turgut; kaynak kabloları, camlan, penseleri ve maskelerinin yanı sıra aşındırıcılar, kesme ve taşlama taşlan, zımpara çeşitleri, sanayi testereleri gibi geniş bir ürün gamlannın olduğunu belirtti. Ürün yelpazelerini daha da genişletmeyi istediklerini söyleyen Turgut, "İş güvenliğinde dokuz farklı kategoride gelişen ürünlerimiz mevcut" dedi. Turgut, üretimlerinin yüzde 15'ini Kuzey Afrika ve Ortadoğu'ya ihraç ettiklerini sözlerine ekledi. 


İş güvenliğinin son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle başlı başına bir sektör olmaya başladığını kaydeden Turgut, geçmişe kıyasla iş güvenliğinde daha iyi konuma gelindiğini ama birçok sektörde hâlâ ihmallerin yüksek oranlarda olduğunu söyledi. İş güvenliğine verilen önemin birçok faktöre bağlı olarak değiştiğini kaydeden Turgut, "Bu noktada işçinin Avrupa ülkelerinde olduğu gibi işi yapmayı reddetmesi gerekir. Fakat işe ihtiyacın çok olduğu bir ülkede işçinin işi bırakması da her zaman mümkün olmuyor. İşçiler kadar, işverenlerin de bilgilendirilmesi çok önemli" şeklinde konuştu. 

Şirketlerin üretim aşamalarında sadece iş güvenliği ürünlerinin kullanımıyla yetinmesinin yeterli olmadığım dile getiren Sema Turgut, aynı zamanda doğru yerde, doğru ürün kullanılmasının da iş güvenliğinin ana hatlarından biri olduğunu kaydetti. Sektörün gelişme gösterebilmesi için piyasa denetim ve gözetimlerinin de anarak devam etmesi gerektiğini aktaran Turgut, "En önemli konu kullanıcıların eğitilmesidir" dedi. 


Dünya Dosya


Geri Dön