02 / 05 / 2024

tren seyahati avrupa

tren seyahati avrupa

Avrupa’da, tren ile 1 ülkeyi gezmek 99 Euro’dan, 20 ülkeyi gezmek ise 299 Euro’dan başlıyor. Türkiye’den Interrail Pass (İndirimli Seyahat kartı) ile Avrupa seyahatine çıkan kişi sayısı, 2012’de bir öncesi yıla oranla %100 artış gösterdi.

Cengiz İnşaat Krizevci-Koprivnica-Macaristan Sınırı Tren Hattı'nı yapacak! 

Orta Avrupa'yı Hırvatistan üzerinden Adriyatik Denizi'ne bağlayacak olan Krizevci-Koprivnica-Macaristan Sınırı Tren Hattı ihalesini 405 milyon avro bedel ile Cengiz İnşaat kazandı...

İstanbul-Avrupa Hızlı Tren, Çorlu'dan geçecek!

Tekirdağ-Muratlı Çevre Yolu ve Kapaklı-Saray Çevre Yolu açılışı ile Tekirdağ-Hayrabolu Yolu temel atma törenlerine katılan Bakan Arslan İstanbul-Avrupa Hızlı Tren Projesi'nin Tekirdağ'dan, Çerkezköy'den, Çorlu'dan geçeceğini söyledi.

Hızlı Tren Projesi Avrupa'ya açılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hızlı Tren Projesi'nin Edirne'ye kadar akabinde de Avrupa'ya gitmesini planladığını söyledi.

Yüksek hızlı tren hangi illerden geçecek?

Türkiye’nin, Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın 8’inci Yüksek Hızlı Tren (YHT) işletmecisi konumuna geldiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Edirne’den Kars'a kadar YHT ile ulaşım hedeflediklerini söyledi. İşte o iller ve projeler...

Edirne hızlı tren projesiyle çağ atlayacak!

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, hızlı tren projesinin kent için önemine vurgu yaparak, "Edirnemizde hem tarihi eser sayısı fazla hem de ilimiz Avrupa'ya açılan sınır kapısıdır. Edirne'nin hızlı trenle beraber çağ atlayacağını düşünüyorum" dedi.

1935 yılında Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayacak asma köprü!

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

Samsun-Ankara tren hattı 700 kilometre kısalacak!

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili yerinde gözlem yapmak amacıyla Ankara-Konya Hızlı Tren seyahati yapan medya temsilcileri, ilgili gözlemlerini sabah kahvaltısında Samsun Valisi İbrahim Şahin’e aktardı.

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak hızlı tren geliyor!

İstanbul'da, Asya-Avrupa geçişini sağlayacak yüksek hızlı tren projesinin detaylarına ilk kez SABAH ulaştı. 3'üncü köprü ve metroya entegre edilmesi planlanan projenin yapımına 2016'da başlanacak, 2018'de tamamlanacak

Asya-Avrupa geçişini sağlayacak YHT projesine 2016'da başlanıyor!

Üçüncü köprüye ve de metroya entegre yüksek hızlı tren geliyor. İstanbul'da, Asya - Avrupa geçişini sağlayacak yüksek hızlı tren projesinin yapımına 2016'da başlanacak, 2018'de tamamlanacak

Hızlı tren saatte ne kadar hız yapacak?

Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla yapılacak hızlı tren hatlarında hız limiti konusunda Türkiye ile AB arasına anlaşmazlık yaşandığı ortaya çıktı. Hızlı trende saatte 200 km hıza Avrupa fren koydu.

Manş Tüneli'ndeki tren bozulunca 400 yolcu tünelde sıkıştı!

İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.

Cengiz Günay: Tekirdağ yeni yatırımlarla gelişiyor!

Liman, tren yolu, Avrupa’ya yakınlık ve 13 OSB’nin en önemli avantajları olduğunu söyleyen Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, önemli bir proje üzerinde merkezi idare ile birlikte çalıştıklarını açıkladı

Recep Tayyip Erdoğan: 3,5 yıl sonra vizesiz Avrupa seyahati başlayacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "3-3,5 yıllık sürecin sonunda vizesiz Avrupa seyahati başlamış olacak. Bu yeni sürecin Türkiye ve AB için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

tren seyahati avrupa Haberi

tren seyahati avrupa


Türk turistlerden; Interrail Pass’ı özelikle 18-25 yaş aralığı tercih ederken, geçtiğimiz yıl seyahat edilen bölge ağırlıklı olarak Benelux (Belçika, Hollanda, Lüksemburg) ülkeleri ile bu bölgeye komşu ülkeler oldu. Bu yıl da, lüks trenler ile baştan başa Avrupa turuna, olacak talebin katlanarak artması bekleniyor. 

50’nin üzerinde ülkeye yayılan dünyanın en büyük tren bileti dağıtıcısı Rail Europe firmasının, Türkiye resmi satış acentası Global Access Travel Seyahat Acentası’dır. 

Kış döneminde erken rezervasyon olarak alınacak tren seyahatinin, bahar ve yaz aylarına göre %80’e varan oranda indirimli olduğu da açıklanıyor. 


Avrupa’da, tren seyahatine talep bu yıl %400 artacak 


Birçok ülkeyi kapsaması nedeniyle trenle Avrupa seyahatinin yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Global Access Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Avrupa ülkeleri genelinde, tren yolculuğu yapanlar, ağırlıklı olarak Fransa...