03 / 05 / 2024

Troya Hazineleri

Troya Hazineleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mescid-i Nebevi'nin yıkılacağı iddiasıyla ilgili, ''Kutsal mekanları yıkmak, ortadan kaldırmak gibi hiç kimsenin, yeryüzünde hangi sıfatı taşırsa taşısın hakkı ve yetkisi yoktur'' dedi.

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

Troya ve Assos tünelleri bugün hizmete girdi. Bu tünel sayesinde 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi. İşte detaylar!

Troya Yapı Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Troya Yapı Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Kadıköy'de Süheyla Şenyurt tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Schliemann’ın evi müzeye dönüşüyor!

Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı olan Çıplak köyünde Troya antik kentini yağmalayan Schliemann’ın 10 yıllık evi müzeye dönüştürülüyor.

Troya Danışmanlık Turizm Gayrimenkul ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Troya Danışmanlık Turizm Gayrimenkul ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Memiş tarafından kuruldu.

Mamak Kıbrıs Kanyonu Projesinin startı verildi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Üreğil Millet Bahçesi’nde yaptığı açıklamada Kıbrıs Kanyonu gibi gizli hazineleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Troya, müzesine kavuştu!

Troya, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılında müzesine kavuştu.Müze teşhir alanlarında 6 bini aşkın arkeolojik eser bulunuyor

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Troya Hazineleri Haberi

Troya Hazineleri

 Bakan Günay, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid'i makamında kabul etti. 

Ziyarette öncelikle basın mensuplarına, Özbekistan gezisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Günay, gezinin çok faydalı olduğunu, iki ülke arasında vizelerin kaldırılması ve direkt uçuşların karşılıklı olarak çoğaltılması gibi konuları görüştüklerini söyledi. 

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı El-Fehaid'i ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu belirten Günay, gelen yıl Bursa'da Arap dünyasının temsilcilerinin katılımıyla çok önemli bir toplantı yaptıklarını hatırlattı. 

Bu yıl yine benzer bir toplantıyı İstanbul'da gerçekleştirmeyi planladıklarını bildiren Günay, İstanbul, Bursa Yalova, Karadeniz'in Arap dünyası için yeşilliği ve ılıman iklimi açısından çok büyük bir cazibe oluşturduğunu dile getirdi. 

Özellikle Karadeniz coğrafyasına Arap turistlerin gelmesini çok önemsediklerini belirten Günay, ''Kardeşçe bir ilişki, işbirliği içindeyiz. Bugün bu çerçevede İstanbul'daki toplantıların ayrıntıları hakkında bir görüşme...