17 / 05 / 2024

TRT blokları izmir

TRT blokları izmir

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, 26 yıldır atıl halde bekleyen TRT blokları yıkılıyor. Yıkım işlemlerinin ardından boş kalan 13 bin metrekarelik alanın yüzde 30'luk bölümü, yeşil alan olarak parka dönüştürülecek.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Nef Koru Blokları nerede?

Koru Blokları nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje şu anda ön talep toplama sürecinde. 

Nef Reserve Kandilli Koru Blokları ön talep topluyor! 

Nef tarafından Kandilli'de hayata geçirilen Koru Blokları projesinde ön talep süreci başladı. Projede toplamda 406 konut yer alıyor.

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Çamlıca'daki son TRT kulesi kaldırılıyor!

Eylül ayında faaliyete geçen Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi sonrasında, ilçede 28 antenin tamamı kaldırılırken son TRT kulesinin de söküm işlemleri başladı.

KİPTAŞ Okmeydanı Van Blokları'nda 80 daire hak sahiplerine dağıtılacak!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir yere sahip olan Van Blokları’ndaki 130 konutu teslime hazır hale getirdi. Beyoğlu Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalarda 80 konut hak sahiplerine dağıtılacak. 

Devlet Bahçeli'den İzmir depremi açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'deki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Ne yazık ki depremin ağır faturasını mazlumlar ödemiş, suçu günahı olmayan insanlarımızın üzerini beton bloklar örtmüş ve kapatmıştır" dedi.

İzmir depreminde Biva Tower inşaatından çelik parçalar düştü! 1 işçi yaşamını yitirdi!

İzmir'de dün yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem Bayraklı'da yükselen 151 metre yüksekliğindeki gökdeleni sarstı. Gökdelenin en üst noktasında çalışan bir işçi düşerek hayatını kaybetti. İnşaattan kopan çelik bloklar onlarca metreden araçların üzerine düştü.

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

Yeşilköy Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesi TRT Belgesel'de yayınlanacak!

Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesi 31 Mayıs tarihinde saat 21.00'de TRT Belgesel'de yayınlanacak.

TRT, Yeşilköy Pandemi Hastanesi'nin yapım hikayesinin belgeselini çekti!

TRT, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesini konu alan belgesel çekti. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine 22'nci bloklar konuldu!

Çanakkale Boğazı'nın 'gerdanlığı' olması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün deniz içerisindeki kulelerine 22'nci bloklar yerleştirildi.

TRT blokları izmir Haberi

TRT blokları izmir


İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, 26 yıldır atıl halde bekleyen TRT blokları yıkılıyor. Yıkım işlemlerinin ardından boş kalan 13 bin metrekarelik alanın yüzde 30'luk bölümü, yeşil alan olarak parka dönüştürülecek. Geri kalan kısım ise imara açılacak. TOKİ yetkilileri, TRT bloklarının olduğu alanla ilgili hazırlanan imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.


Yıllarca atıl kaldı


TRT binalarının temeli 1987 yılında atıldı. O dönem TRT, 12 milyon lira harcayarak, 13 dönüm arazi üzerine, bin 500 seyirci kapasiteli Türkiye'nin en büyük stüdyosu ile birlikte 30 stüdyolu bir bina yapmaya karar verdi. 1987 yılında temeli atılan proje, sonraki yıllarda kaderine terk edildi. 2000'li yılların başında TRT stüdyo ve blokların yapımından vazgeçti. Bunun üzerine, 2003'te Milli Savunma Bakanlığı devreye girerek, binaları astsubay orduevi yapmak...