29 / 04 / 2024

trump ticaret

trump ticaret

ABD Merkez Bankası (Fed) araştırmasında, ABD Başkanı Trump’ın yerli sanayiyi koruma adına getirdiği yeni tarifelerin ABD’de iş kaybına ve yüksek fiyatlara sebep olduğu tespitinde bulunuldu.

Trump'tan  Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklifi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklifinde bulunacak.

Çin Trump'a karşı ticaret savaşını kazanıyor!

Bloomberg yazarı Andrew Browne, Çin'in ABD Başkanı Donald Trump'a karşı ticaret savaşını kazanmayı başardığını öne sürdü.

Fed: Trump’ın ticaret savaşları ABD’yi vurdu!

ABD Merkez Bankası (Fed) araştırmasında, ABD Başkanı Trump’ın yerli sanayiyi koruma adına getirdiği yeni tarifelerin ABD’de iş kaybına ve yüksek fiyatlara sebep olduğu tespitinde bulunuldu.

Trump'tan  Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklifi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması teklifinde bulunacak.

Donald Trump vergi artırımı kararını erteledi!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanmasından gümrük vergisini artırma kararını erteledi.

Doğan, Trump Towers'taki ofis ve AVM'yi Orta Anadolu Otomotiv'e sattı!

Doğan Şirketler Grubu Holding, Trump Towers'ın ofis binası ve alışveriş merkezini dolaylı bağlı ortaklığı Orta Anadolu Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş.'ye sattı...

Doğan Şirketler Grubu, Trump Towers'taki ofis ve AVM'yi 1.7 milyara aldı!

Doğan Şirketler Grubu,  bağlı ortaklığ Orta Anadolu Otomotiv Ticaret'in Trump Towers'taki ofis, AVM ve demirbaşlarını toplam 1 milyar 700 milyon TL bedelle satın aldı.

Elveria Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elveria Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Himmet Elveriş tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Aralık'ta Trump Towers Mecidiyeköy Şişli'de kuruldu.

Taht Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Taht Dış Ticaret Anonim Şirketi, Ali Osman Hakan Katırcı tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Haziran'da Şişli, Trump Towers Kuştepe Mahallesi'nde kuruldu.

Telvin Mimarlık Mühendislik Tasarım Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Telvin Mimarlık Mühendislik Tasarım Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Taner Karal, Ayşe Bozkurt Karal tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 16 Haziran'da Trump Towers'ta kuruldu.

Adlor Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Adlor Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Hakan Türkyılmaz tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Mayıs 2014 tarihinde Şişli'de Trump Towers, Kule 2'de kuruldu.

Atlas İstanbul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas İstanbul İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Mart'ta Mecidiyeköy, Kuştepe Mahallesi, Trump Tower'da kuruldu.

Trump Towers İstanbul 'da metrekaresi 25 dolara kiralık ofis!

Mecidiyeköy 'ün simgesi haline gelen Trump Towers projesi D Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim şžirketi tarafından hayata geçirildi. Projede ofis kiralarının metrekaresi 25 dolardan başlıyor. Rezidansların fiyatları ise 598 bin dolar ile 6 milyon 464 bi

Ticaret Bankası Vakfı'ndan 43 milyon TL'ye arsa ve tarla!

Türk Ticaret Bankası Munzam Sosyal Güvenlik Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı;   İstanbul 'da yer alan arsayı 35 milyon TL'ye  ve tarlayı 8 milyon TL'ye satıyor...

trump ticaret Haberi

trump ticaret

ABD Merkez Bankası (Fed) ekonomistleri Aaron Flaaen ve Justin Pierce tarafından hazırlanan '2018-2019 Küresel Tarifelerin ABD Üretim Sektörüne Etkisi' konulu araştırma bankanın internet sitesinde yayınlandı.

Araştırmaya göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018 yılında demir çelik gibi çeşitli ürünlerin ithalatına getirdiği ek gümrük vergileri imalat sektöründe iş kaybına ve üretici fiyatlarında artışa sebep oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Trump'ın ek gümrük tarifelerinin, iç pazarda ithal ürünlerinin rekabetinden koruyarak ABD merkezli bazı üreticilerin pazar paylarını artırabileceğine işaret edilen araştırmada, üretim maliyetlerindeki artışın ABD'li üreticilerin ihracat pazarlarında ve iç pazarda rekabet gücüne zarar verebileceğine vurgu yapıldı.

Araştırmada, ABD ile ticaret ortakları arasındaki yeni tarifelerin uzun vadeli etkilerinin beklenenden daha farklı sonuç verebileceği ve tarifelerin şu ana kadar ülkenin imalat sektörüne ivme kazandırmadığı belirtildi.

Çalışmada sadece...