21 / 05 / 2024

Truva Atı Oteli

Truva Atı Oteli

DW’nin yaşam ve kültür programı Euromaxx bu hafta dünyanın en sıra dışı otellerine yer veriyor. İşte dünyanın en sıra dışı 5 oteli!

Dijital mayın tarlasına dikkat! Türkiye’de kimlik avı saldırıları ve Truva Atı saldırıları katlandı!

Dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte kimlik avı ve bankacılık işlemlerini hedefleyen Truva Atı saldırıları adeta patladı. Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kimlik avı saldırıları yüzde 53 artarken, Truva Atı saldırıları ise yüzde 238 arttı.

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

GEBKİM Otel'in temeli atıldı!

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas organize sanayi bölgesi olan GEBKİM’de OSB'de yer alan GEBKİM Oteli’nin temeli atıldı. 

Çeşme Sheraton Oteli değişiyor! Çatı katı 15 milyon Euro!

Son dönemde birçok şirketin yeni gayrimenkul projeleri başlattığı Çeşme’de, bir yenilik de Dilek Holding’in olan Çeşme Sheraton Oteli’nde gerçekleşecek... 

Alaçatı Rum Konağı, Taş Otel'e dönüştü!

İzmir Alaçatı'daki tarihi 130 yıllık Rum Konağı, Zeynep Öziş tarafından Taş Otel'e dönüştü. Otel Alaçatı'nın ilk butik oteli olma özelliğine sahip.

Fransa Böcek oteli açıldı!

Fransa’nın Dijon şehrinde, ilginç bir ilke imza atılarak, bir binaya entegre edilmiş geniş bir “böcek oteli” açıldı. 6 metre yüksekliğindeki, işlenmemiş ahşaptan inşa edilen yapı “La Bourdonnerie” adlı bir binanın yüzeyinde yer alıyor.

Nuri Sevil, Ayvalık ve Alaçatı'ya 140 milyonluk otel kazandıracak!

Sevkon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Sevil, 60 milyon lira yatırımla Alaçatı Ramada Resort Otel ve 80 milyon lira yatırımla Ayvalık Resort Cunda Oteli’ni hayata geçiriyor

İzmit Kartepe'ye Double Treeby Hilton Oteli geliyor!

Kartepe’de Mustafa Satı tarafından yapılan ve 35 milyon dolarlık dev bir bütçeye sahip olan Bureau projesi kapsamında hayata geçecek 338 yataklı ve 5 yıldızlı Double Treeby Hilton Oteli için imzalar atılıyor.

Büyük Çankaya Oteli 159 milyon TL'ye icradan satışta!

Ankara'da 1991 yılında temeli atılan ve bir türlü bitirilemeyen Büyük Çankaya Oteli, 318.2 milyon TL muhammen bedelin yarısı üzerinden, 159 milyon TL'den başlayan fiyatla icradan satışa çıkarıldı...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın!

İstanbul'da kentsel dönüşüm furyası yaşanıyor. Rantsal dönüşüme dönüşen süreçte bir çok suistimal ve hile de gündemde. Kentsel dönüşüm uzmanı üç genç avukat truva atı yönteminden, noter sözleşmelerindeki değişikliklere kadar bu hileleri anlattı.

Alkoçlar Exclusive Alaçatı Hotel hizmete açıldı!

Alkoçlar grubunun yeni oteli Alkoçlar Exclusive Alaçatı Hotel açıldı. 45 dönüm alana kurulan otelde, 152 oda ve süit yer alıyor. Butik otel anlayışıyla çalışacak otel ultra herşey dahil sistemle hizmet verecek.

Alkoçlar Exclusive Alaçatı Hotel açıldı!

Alkoçlar grubunun yeni oteli Alkoçlar Exclusive Alaçatı Hotel açıldı. 45 dönüm alana kurulan otelde, 152 oda ve süit yer alıyor. Butik otel anlayışıyla çalışacak otel ultra herşey dahil sistemle hizmet verecek..

1972 yılında Taksim'de 28 katlı otelin temeli atılmış!

1972 yılında Taksim'de 28 katlı olarak inşa edilecek olan Intercontinental İstanbul Oteli'nin temeli atılmış. 14 bin 617 metrekare arsa üzerine inşa edilecek olan otel, 230 milyon liraya mal olacakmış.

Truva Atı Oteli Haberi

Truva Atı Oteli

1-) Faralda Vinç Otel - Hollanda

Amsterdam limanındaki endüstriyel vinç, üç suit odası olan bir otele dönüştürülmüş. Burada 45 metre yükseklikte geceleyebilir ve eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.



2-) Gümüş Madeni Oteli – İsveç


Gümüş Madeni Oteli, İsveç’in Sala kentinde bulunuyor. Buraya gelenler, yerin 155 metre altındaki eski bir gümüş madeni işletmesinde kalma tecrübesini yaşayabilir.



3-) İngiliz kıyılarındaki deniz kalesi “Spitbank Fort”


“Spitbank Fort” 1876’da savunma amacıyla yapılmıştı. Bugün artık eski bir donanma kalesinin atmosferini yaşamak isteyenler için lüks otel olarak hizmet veriyor.



4-)Truva Atı Oteli "La Balade des gnômes" – Belçika 


"La Balade des gnômes" oteline gelen masal ve efsane tutkunları paralarının karşılığını alıyor. Burayı seçenler Yunan mitolojisindeki dev ahşap Truva atında uyumanın keyfini çıkarıyor.



5-) “Ufogel” oteli – Avusturya


Mini otel “Ufogel” Alp...