05 / 05 / 2024

tüik 2015 Yapı İzin İstatistikleri

tüik 2015 Yapı İzin İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı ilk yarısı için Yapı İzin İstatistikleri verisini açıkladı. 2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4 oranında azaldı.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

Türkan Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Türkan Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Türkan Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi'nin merkezi Eyüpsultan'da yapıldı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan her 9 otomobilden 1 tanesi elektrikli...

Türkiye'de bu yılın ekim ayında trafiğe kaydı gerçekleştirilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli araçlardan oluştuğu kaydedildi. Buna göre, ayda trafiğe kaydı yapılan 75 bin 494 otomobilin 8 bin 340'ını elektrikli araçlardan oluştuğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

İmes Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmes Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilan Oğul tarafından kuruldu.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi kuruldu!

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi Bahçelievler'de Ali Aslan tarafından kuruldu.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Türkmen 34 Yapı Sistemleri Metal Otomotiv Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkmen 34 Yapı Sistemleri Metal Otomotiv Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Tohtazhan Allakulıyeva tarafından kuruldu.

Abc Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Danışmanlık Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abc Yalıtım Ve Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Danışmanlık Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaan Dişkaya tarafından kuruldu.

tüik 2015 Yapı İzin İstatistikleri Haberi

tüik 2015 Yapı İzin İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı ilk yarısı için Yapı İzin İstatistikleri verisini açıkladı. 


2015 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 27,4, yüzölçümü yüzde 28,4, değeri yüzde 22,9, daire sayısı yüzde 27,7 oranında azaldı.


Yapı ruhsatı verilen binaların 2015 yılı Ocak-Haziran ayları toplamında;


Yapıların  toplam  yüzölçümü  89,6 milyon metrekare iken; bunun 48,5 milyon metrekaresi (yüzde 54,1) konut, 23,6 milyon metrekaresi (yüzde 26,4) konut dışı ve 17,5 milyon metrekaresi (yüzde 19,5) ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.


Kullanma amacına göre 63,2 milyon metrekare (yüzde 70,5) ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 8,5 milyon metrekare (yüzde 9,5) ile ofis (işyeri) binaları izledi.


Yapı sahipliğine göre, özel...