03 / 05 / 2024

tüik İzmir Bölge Müdürlüğü

tüik İzmir Bölge Müdürlüğü

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İzmir'de geçen yıl Mart ayında 7 bin 549 olan konut satışı, bu yılın aynı ayında 8 bin 59 oldu.

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

İzmir'de konut satışları Ağustos 2021'de ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Ağustos 2020'de İzmir’de 11 bin 145 olarak kaydedilen konut satışı, 2021 Ağustos'ta yüzde 30.6 oranında geriledi 7 bin 731 oldu.

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Türkistan Bölge Hastanesi inşaatı 2022'de bitecek!

Türk firması YDA Group tarafından Kazakistan'da inşa edilen Türkistan Bölge Hastanesi'nin yapımı 2022'de tamamlanacak. 

İşte İzmir'de deprem riski taşıyan bölge!

İzmir’de yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalar yapan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “İzmir’de deprem riski taşıyan bölge ise doğu batı yönüne uzanan Narlıdere Çataldağı’nı biçen fay hattındadır. Samos depremi bu fay hattındaki stresi düşürmüştür” diye konuştu.

İzmir'de konut satışları düştü mü?

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2019 yılı Ekim ayında İzmir’de 9 bin 12 olan konut satışı, 2020 yılı Ekim ayında yüzde 24,0 oranında azaldı ve 6 bin 846 oldu.

Gayrimenkul ticaretiyle para kazanma dönemi başladı!

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, İzmir'de 2019 yılı Ocak ayında 3 bin 795 olan konut satışı 2020 yılında 7 bin 212'ye ulaştı. Konut satışlarındaki artışı sektör temsilcileri yorumladı...

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Türkiye'de 16 alan 'kesin korunacak hassas bölge' listesinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 2016 yılından bu yana Türkiye'de bulunan 16 alan, 'kesin korunacak hassas bölge' listesinde yer aldı. Son olarak Kaş'ta bulunan Saklıkent'in de hassas bölge ilan edilmesiyle Antalya, 6 bölge ile liste başına yerleşti.

İzmir’de Nisan ayında 4 bin 797 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü verilerine göre; nisan ayında konut satışları yüzde 25,3 oranında azaldı. 

İzmir'de Eylül ayında 6 bin 207 konut satıldı!

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İzmir'de Eylül ayında 6 bin 207 konut satıldı. Verilere göre, konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.1 oranında azaldı.

Menderes Türel, Antalya Serbest Bölge ek alanını inceledi!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serbest Bölge alanına dahil edilen Toprak Mahsulleri Ofisi alanında bazı incelemeler yaptı.

tüik İzmir Bölge Müdürlüğü Haberi

tüik İzmir Bölge Müdürlüğü

İZMİR'de, geçen yıl mart ayında 7 bin 549 olan konut satışı, bu yılın aynı ayında 8 bin 59 oldu.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, geçen yıl Mart ayında İzmir'de 7 bin 549 olan konut satışı, 2017'nun Mart ayında yüzde 6.8 oranında artarak, 8 bin 59 oldu. İzmir'de ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24.7 oranında artarak 3 bin 392'ye ulaştı. Mart ayında satışı yapılan konutların yüzde 42'si ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların yüzde 34'ünü ilk satış, yüzde 66'sını ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer konut satışlarının ise yüzde 42'si ilk, yüzde 58'i ikinci el satışlar oldu.


KARŞIYAKA BİRİNCİ

Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2017...