27 / 04 / 2024

tuik konut endeksleri

tuik konut endeksleri

Darbe girişiminin ardından Türkiye’den ev alan yabancı sayısında düşüş sürüyor. Yabancılara konut satışı ağustosta yüzde 26, ilk 8 ayda ise yüzde 17.2 geriledi.

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

S&P CoreLogic Case-Shiller açıkladı, Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

Konut stokların bitmesi ile fiyatlarda ciddi artışlar olacak!

TÜİK’in açıkladığı inşaat sektörü güven endeksi ve yeni yapı ruhsatı verileri ve inşaat maliyet endeksleri değerlendirildiğinde, konut fiyatlarında stokların bitmesi ile ciddi artışlarının yaşanacağı görülüyor…

Konut fiyatları Haziran'da yüzde 0.54 arttı!

REIDIN Konut Fiyat Endeksleri 2018 Haziran ayı sonuçları açıklandı. Türkiye genelini kapsayan sonuçlara göre konut satışları Haziran'da yüzde 0.54 arttı.

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Mayıs'ta yüzde 9,97 arttı!

REIDIN Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2018 Mayıs Ayı Sonuçları açıklandı. Buna göre, Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.54 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9.97 oranında arttı...

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Nisan'da yüzde 10,53 arttı!

REIDIN Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2018 Nisan Ayı Sonuçları yayınlandı. Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.64 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10.53 oranında arttı. 

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi yüzde 11,15 arttı!

REIDIN Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2018 Mart Ayı Sonuçları yayınlandı.Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0.83 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11.15 oranında arttı.

Satılık konut fiyat endeksi Ocak'ta yüzde 0,85 arttı!

REIDIN Emlak Endeks: 2. el konutlar fiyat endeksleri 2018 Ocak ayı sonuçları yayınlandı.  Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0.85 oranında arttı.

İzmir konut fiyat artışında 1. sırada!

Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksleri incelendiğinde konut fiyat artışında Türkiye’nin 3 bölge olarak farklılaştığını ortaya çıkıyor. 

Ali Ağaoğlu: Konut fiyatları düşerken, maliyetler artıyor!

2013-2017 Ocak-Eylül dönemi “Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri” verilerine inşaat malzemeleri sektörü değerlendirildi. Ağaoğlu Şirketlet Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut fiyatları düşerken, maliyetlerin arttığını açıkladı.

İkinci el konut fiyatları Haziran'da arttı!

REIDIN Emlak Endeks 2. el konutlar fiyat endeksleri 2017 Haziran ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre 2. el konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.13 oranında arttı.

Konut fiyatları en çok Bursa'da arttı!

REIDIN 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2017 Mayıs Ayı Sonuçları açıklandı. Rapora göre konut fiyatları en çok Bursa'da arttı.

Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu'da arttı!

Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan REIDIN Emlak Endeksleri Temmuz ayı raporu açıklandı. Türkiye’nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok %2,26 ile Kastamonu’da arttı.

tuik konut endeksleri Haberi

tuik konut endeksleri

Temmuz ayında darbe girişimi nedeniyle yüzde 48'lik düşüş gösteren yabancılara konut satışındaki kan kaybı sürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 Ağustos ayına ilişkin, konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ağustosta bir önceki yıla göre yabancı alımları yüzde 26 azaldı ve bin 512 oldu. Yılın ilk 8 ayında yabancılara satılan konut sayısı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17.2 gerileyerek 11 bin 934'te kaldı. İstanbul, 3 bin 884 adetle ocak-ağustos döneminde yabancıların en çok ev aldığı kent oldu. Bu dönemde en fazla konutu 2 bin 20 adetle Iraklılar aldı.


ÜÇ BÜYÜK İLDE GERİLEDİ


Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 oranında artarak 114 bin 751'e çıktı. Konut satışlarında, İstanbul 17 bin 503 konut...