06 / 05 / 2024

TÜİKe göre inşaat sektörlerine güven azaldı mı

TÜİKe göre inşaat sektörlerine güven azaldı mı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, sektörel güven endeksleri ölçülen hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinin tamamında güven Eylül ayında azaldı.

Müteahhitlere kötü haber! 80 saatte ev yapan makine Türkiye'ye gelirse inşaatçı kalmayacak...

Teknoloji hayatımızın her alanına girmeye sürekli devam ediyor. Buna göre, birçok mesleğin yerini yapay zeka alırken bu teknoloji de müteahhitleri işinden edecek gibi gözüküyor. 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı, eğer bu makine Türkiye'ye gelirse inşaatçı kalmaz ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

İnşaat sektöründe güven arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artış gösterdi ve 99,4 değerini aldı. Yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

İnşaat malzemeleri sanayisinde güven arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisinde 1.5 yıl sonra ilk güven artışı yaşandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD mayıs ayına ait verilerle beraber senenin ilk çeyreğini değerlendiren sektör raporunu açıkladı. Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre; enerji kesintilerinin etkisine rağmen 2022 senesinin ilk üç ayında üretim, geçen senenin ilk üç ayına göre yüzde 4.7 yükseldi. Talep tarafında ise büyüme yav

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı.

TÜİKe göre inşaat sektörlerine güven azaldı mı Haberi

TÜİKe göre inşaat sektörlerine güven azaldı mı

TÜİK’in dün açıkladığı verilere göre tüketici güven endeksi, Eylül’de 58.52 ile küresel finansal krizin en etkili olduğu dönem içinde olan Ocak 2009’daki 58.3 düzeyinden bu yana en düşük değerine geriledi.


Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2.3 azaldı


Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ağustos ayında 99.99 iken, Eylül ayında 97.67 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde "iş durumunun" iyileştiğini ve "hizmetlere olan talebin" arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ile gelecek üç aylık dönemde "hizmetlere olan talebin" artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.


Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 2.2, yüzde 2.8 ve yüzde 2.0 azaldı.


Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4.6...