19 / 05 / 2024

tüketici kanunu 2 gün sonra yürürlüğe girecek

tüketici kanunu 2 gün sonra yürürlüğe girecek

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu haklar barındırıyor. Yeni Tüketici Kanunu 2 gün sonra yürürlüğe girecek..

Tüketici kredilerinde 6 milyar 279 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 2 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 6 milyar 279 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 533 milyar 183 milyon TL'ye çıktı.

Tüketici kredilerinde 1 haftada 2 milyar 509 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı 2 milyar 509 milyon lira artış gösterdi.

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 8 milyar 660 milyon TL azalarak, 10 trilyon 678 milyar 681 milyon TL'ye düştü. Tüketici kredileri tutarı ise 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi...

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Tüketici güven endeksi nisan ayında düşüşe geçti!

Tüketici güven endeksi, nisan ayında aylık bazda yüzde 7,5 azalışla 80,2 değerine düştü.

Tüketici güven endeksi martta yüzde 2,5 arttı!

Tüketici güven endeksi mart ayında aylık bazda yüzde 2,5 artışla 86,7 değerine yükseldi.

Tüketici güven endeksi azaldı!

Tüketici güven endeksi kasım ayında aylık bazda yüzde 2,2 azalarak 80,1 oldu.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Tüketici güven endeksi arttı!

Tüketici güven endeksi eylül ayında aylık bazda yüzde 3,2 yükselerek 82 oldu.

Tüketici güven endeksi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Tüketici güven endeksi ağustos ayında aylık bazda yüzde 2,2 azalarak 59,6 oldu.

Ankara-Ankara projesi tüketici davası 24 Aralık'a ertelendi!

Yapı Kredi Koray GYO tarafından Ankara-Ankara projesiyle ilgili şirkete karşı İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi nezdinde açılan davanın 5 Haziran 2020 tarihine bırakılan duruşmanın ertelenmesine, duruşmanın 24 Aralık 2020 tarihine bırakılmasına karar verildi.

Tüketici güven endeksi haziranda 5,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı.

tüketici kanunu 2 gün sonra yürürlüğe girecek Haberi

tüketici kanunu 2 gün sonra yürürlüğe girecek

Tüketici Kanunu 2 gün sonra yürürlüğe girecek!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenliyor.


Yeni Tüketici Kanunu, 28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayım tarihinden altı ay sonra yürürlüğe girecek olan Kanun'da yeni tüketici haklarına yer veriliyor.


Tüketici hakları kanunu temel ilkeler:


(1) Bu Kanunda yazılı olarak düzenlenmesi öngörülen sözleşmeler ile bilgilendirmeler en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenir ve bunların bir nüshası kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile...