26 / 11 / 2024

tüketici kanunu tasarıları

tüketici kanunu tasarıları

TBMM’ de yasallaşan Tüketici Kanun tasarısı resmi gazetede yayımlandıktan 6 ay sonra da yürürlüğe girecek. Kanunda; gayrimenkul sektöründe sadece konut üreticilerini doğrundan ilgilendiren maddeler bulunmakta...

İcra davaları artıyor! Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 90 milyar liraya ulaştı! 

CHP'li Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarıyla ilgili mahkeme verilerini paylaşmamasını eleştirerek,  takipteki borçların eylül ayında 90 milyar TL'ye yükseldiğini söyledi.

Konut ve tüketici kredisinde online erişim dönemi başlıyor! Artık bankaya gitmeye gerek olmayacak!

Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi ve detaylar da belli oldu. Buna göre, tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinin elektronik ortamda uzaktan yapılabilmesine imkan tanınacak. İşte ayrıntılar...

Tüketici kredileri uçtu! Borçlar 1 trilyon 595 milyar TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre 17 milyar 848 milyon Türk Lirası artış gösteren tüketici kredileri 1 trilyon 595 milyar 932 milyon TL'ye çıktı.

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

Tüketici Konfederasyonu’ndan önemli uyarı: Araç kiralarken sahte senet tuzağına düşmeyin!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler şimdiden otomobil kiralamak için araştırma yapmaya başladı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu ise araç kiralarken dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

TÜIK ve Merkez Bankası’nın işbirliği sonucu hazırlanan anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre tüketici güven endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında artış gösterdi.

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Bu kapsamda; müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

Yeni yılda tapu harçları artacak mı?

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'na göre, 2018'de tahsil edilmesi beklenen 23 milyar 690 milyon 379 bin liralık harcın yaklaşık yüzde 56,5'ini tapu harçlarından olacak. 

Tapu harçları 2018'de artacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yer alan bilgilere göre, 2018'de ödenecek tapu harçlarının artacağını söyledi..

tüketici kanunu tasarıları Haberi

tüketici kanunu tasarıları

Gayrimenkul sektöründe YAP - SATCILIKDAN; SAT – YAPCILIĞA geçişle işin kuralları değişmeye başladı. Gayrimenkul sektörü geldiği nokta itibarı ile YAP’ dan çıktı; çünkü artık projeler geldikleri büyüklükle sermaye gücü olarak SATMADAN yapılamaz noktaya geldi. Ancak, YAPIM süreçinde SATIŞLARI TAMAMLANAMAYAN projelerin söylemi MAKET’DEN DEĞİL.... GERÇEK’TEN OLDU.

İlgili maddeler tek tek ele alındığında, kanun tasarısının sadece “ konutları “ yani “ mesken “ olarak kullanılan alanları kapsadığını  görüyoruz.

Tüketici kanunundaki düzenleme ile; SAT - YAP’ ın sadece konutlara yönelik olduğu görüşü ile hareket edilmektedir. Oysaki günümüzde MİX USED kavramı ile projeler Konutlarla birlikte Ofisler, AVM, Mağazalar gibi ticari alanlardan oluşmaktadır. 

Bu tarz karma projelerde ilgili yasanın işleyişi nasıl olacaktır ? 


SAT-YAP tarzında ticari alan satışlarından dolayı sıkıntıya düşen projeler yokmudur ? 

Yıllarca konut   Kooperatiflerinde yaşanan...