25 / 08 / 2024

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü

İlk altı ayda Reklam Kurulu, gelen şikâyetler üzerine gerçeği yansıtmayan reklamlara toplam 7.3 milyon TL ceza kesti. Kurulun ceza yağdırdığı sektörler arasında turizm ilk sırada yer alıyor

3 yıldız otelde 5 yıldızlı tatil aldatmacasına 84 bin TL ceza!

Yılda 30 milyon turisti ağırlayıp, kasasına 25 milyar dolar geliri koyan turizm sektörünün son dönemlerde ağırlık verdiği erken rezervasyon sistemi sayesinde, seyahat eden Türkler’in sayısı da sonunda 10 milyona ulaştı

Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat etiketlerine denetim! Toplam 358 milyon lira idari para cezası kesildi

Ticaret Bakanlığı tarafından tüketicinin korunması ve piyasa gözetimi kapsamında yapılan denetimler devam ediyor. Bu kapsamda 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 358 milyon 776 bin 876 lira ceza kesildi.

NielsenlQ araştırdı: Fiyat artışları tüketicinin cebine yük oluyor

Küresel araştırma şirketi NielsenIQ tarafından yapılan araştırmaya göre bozulan fiyat istikrarın gıdaya yansıdığı ve tüketicinin cebine yük olmaya başladığını ortaya koyuyor.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TBMM’den geçti! Kredi kartları ve kredi faiz indirimi ile ilgili flaş değişiklik…

TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz günlerde kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı. Bundan sonra vatandaş daha fazla sigorta ve masraftan kurtulacak.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

2016'da tüketicinin ‘konut iştahı’ talebi canlı tutacak!

Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında gelmesinin ve tüketicinin ‘konut iştahı’nın sektöre olan talebi canlı tuttuğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Baygan, 2016’nın daha hareketli bir yıl olacağının sinyallerini aldıklarını belirtti.

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Hanedan Mimarlık Yapı Tasarım Taahhüt İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanedan Mimarlık Yapı Tasarım Taahhüt İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi 18 Şubat 2015'te 10 bin TL sermaye ile Üsküdar'da, Hasan Kulaksız, Ramazan Coşkun ortaklığında kuruldu.

VG Ata İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

VG Ata İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 5 Şubat 2015'te, 20 bin TL sermaye ile, Kağıthane Ortabayır Mahallesi'nde, Vedat Gökalp Müdürlüğü'nde kuruldu.

Aymed Matbacılık Yayıncılık Turizm İnşaat Taahhüt Gıda ve Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Aymed Matbacılık Yayıncılık Turizm İnşaat Taahhüt Gıda ve Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi 5 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile, Mediha Aliş tarafından, Maltepe'de kuruldu.

Sartin İnşaat Taahhüt Çevre Teknolojileri ve Montaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sartin İnşaat Taahhüt Çevre Teknolojileri ve Montaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile, Derya Tulumbacı Müdürlüğü'nde, Çekmeköy'de kuruldu.

İf Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İf Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 2 Şubat 2015 'te, 100 bin TL sermaye ile, Şişli 'de, İlhan Somyürek Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Haberi

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü

Vatandaşı aldatan ve gerçeği yansıtmayan reklamlara ceza yağdı. Sektör bazında en fazla para cezasını önceki yıllarda olduğu gibi iletişim alırken, en fazla ceza alan sayısı ve önceki yıla göre rekor artış gösteren para cezası ile turizm cezaları dikkat çekti. Reklam Kurulu'nun kestiği cezalara ilişkin SABAH'a konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Vatandaşı kandıranı affetmeyiz" dedi. 


ZAYIFLAMA VURGUNU 

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün 2012'de en fazla ceza verdiği sektör turizm oldu. Reklamlarında otelin sınıf ve yıldız kategorilerine ilişkin yanlış bilgilendirme ve aldatma yapan otel ve turistik işletmelere yılın ilk ayında 733 bin TL ceza kesilirken, 91 durdurma kararı ile en fazla yayın durdurma cezası verilen sektör oldu. Turizmde yayınlanan, vatandaşı aldatan reklamlara 1.5 yılda, 1.5 milyon TL'ye ulaşırken, 2012...