18 / 05 / 2024

Tuna Acar

Tuna Acar

Tuna Acar, "Yapı denetimleri kapsamında ülkemiz genelinde Bakanlığımızdan belgeli 340 laboratuvar, bin 750 faal yapı denetim kuruluşu, 25 bin denetçi belgesine sahip mimar ve mühendis bulunmaktadır. " dedi.

Rasim Acar kimdir?

Şehir ve Bölge Plancısı Rasim Acar, MHP İstanbul Milletvekili Adayı oldu. Peki, Rasim Acar kimdir? Rasim Acar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Rasim Acar...

Erdal Acar İstanbul'da 3 otel açacak!

Erdal Acar İstanbul’da biri butik olmak üzere üç tane otel açmaya hazırlanan Erdal Acar, bir açılışa ise dünyaca ünlü top model Irina Shayk’ı getirtiyor.

Zeynep Aslı Acar: Hedef projelerde Türk doğaltaşı kullanmak!

Zeynep Aslı Acar, "inşaat firmaları ile projelere yönelik çalışmak istiyoruz. Yurtdışında butik ve üst segmente yönelik projelerde Türk doğaltaşını kullanarak projelere imza atmak istiyoruz" dedi.

Mustafa Tuna: Sincan'ın geleceğine yatırım yapıyoruz!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Netlik Ayarı" adlı programda Sincan'ı anlattı. Radyo Doğada leyle Yiğit Arasa konuk olan Başkan Tuna, canlı yayında vatandaşların sorularını da yanıtladı.

İbrahim Acar: Her şehir kendi kültürüne göre yapılanmalı!

Kentsel Dönüşümde temel felsefenin kültüre göre yapılanma olduğunu ifade eden Çevre ye Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, "Bir Karadeniz sahil kenti ile İstanbul'daki bir ilçe aynı planlama ile şehirleşmemeli" dedi.

İbrahim Acar: Her şehir kimliğine göre yeniden yapılanmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Acar: "Her şehrin değerleriyle, varlığıyla, kültürüyle, kimliğine uygun şekilde yapılanması, öyle projelendirilmesi, o şehre öyle mimariyi uygulamanız lazım." dedi.

Mustafa Tuna: Sincan, Ankara'nın merkezi olacak!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan'ın gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam, kültür ve üniversite merkezi olacağını belirtti.

Acar Blu Rezidans satılık!

Acar Blu Rezidans satılık daireler 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 3,5 oda 1 salon, 4,5 oda 1 salon ve PH şeklinde dizayn edildi. Proje Acarlar Şirketler Topluluğu imzasıyla yükseliyor.

Evren Acar kimdir?

Ankara Beytepe Parktepe Evleri'ni alıcılarıyla buluşturan CEF Danışmanlık Kurucu ortağı Evren Acar, inşaat sektöründe çok sayıda önemli projenin satış ve pazarlama süreçlerini yöneten bir isim.

Gürkut Acar: Antalya'ya 65 katlı bina yapılırsa, nefesi kesilir!

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Falez Oteli’nin kuzeyindeki 100. Yıl spor alanının tam köşesine, 65 katlı bina projesi olduğunu söyleyerek, “Oraya 65 katlı bina yaparsanız, Antalya’nın manzarasını ve nefesini kesersiniz” dedi.

Hamdi Acar'dan konut talebi çağrısı!

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçe halkına TOKİ'den ev sahibi olmaları konusunda çağrı yaptı. Acar, "Devletimizin sunduğu imkanlar ve çok cüzi katılım bedelleriyle Derbent ve bölge insanımız TOKİ aracılığıyla ev sahibi olabilir" dedi.

Gürkut Acar: Türkiye'de inşaat sektörü kontrolsüz büyüyor!

Antalya Milletvekili Gürkut Acar TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda, Yapı Denetim Yasası, TMMOB Taslağı ve Hukuk Devleti konulu konferans verdi. Gürkut Acar, Türkiye'nin en büyük sorununun denetim sistemi olduğunu vurguladı.

Mustafa Tuna: Sincan için el ele vereceğiz!

Kentsel yenilemeden yeni küçük sanayi sitesine kadar pek çok projenin başlaması için gayret edileceğini belrrten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 2015 yılının Sincan'ın yılı olacağını söyledi.

Tuna Acar Haberi

Tuna Acar


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Denetimi Daire Başkanı Tuna Acar, "Yapı denetimleri kapsamında ülkemiz genelinde Bakanlığımızdan belgeli 340 laboratuvar, bin 750 faal yapı denetim kuruluşu, 25 bin denetçi belgesine sahip mimar ve mühendis bulunmaktadır. Denetimler bunlar eliyle yürütülmektedir" dedi.


Acar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliğince Hilton Otel'de düzenlenen "Hazır Beton Üretimi ve Beton Teknolojisindeki Gelişmeler" konulu seminerde yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve maddi anlamda büyük kayıplar yaşadığını anımsattı.


Depremlerden gereken dersin alınmadığına dikkati çeken Acar, "Mühendislik prensiplerinin bir yansıması olan yönetmelikten taviz veren ya da verilmesine göz yuman teknik bir eleman için etik kavramından, genel insanı değerlerden ne derece söz edilebilir" ifadesini kullandı.


Acar, bina inşaatlarında teknik heyetlerin cezai yaptırımlardan...