07 / 05 / 2024

Zeynep Aslı Acar: Hedef projelerde Türk doğaltaşı kullanmak!

Zeynep Aslı Acar: Hedef projelerde Türk doğaltaşı kullanmak!

Zeynep Aslı Acar, "inşaat firmaları ile projelere yönelik çalışmak istiyoruz. Yurtdışında butik ve üst segmente yönelik projelerde Türk doğaltaşını kullanarak projelere imza atmak istiyoruz" dedi.



Fuarcılık sektöründe 15 yıldır stand tasarımı konusunda çalışma gerçekleştirilen Frekans tasarımın artık mermer sektöründe Pure Stone adıyla mimari proje ve tasarım alanına yöneldiğini söyleyen şirket ortağı Zeynep Aslı Acar, "inşaat firmaları ile projelere yönelik çalışmak istiyoruz. Yurtdışında butik ve üst segmente yönelik projelerde Türk doğaltaşını kullanarak projelere imza atmak istiyoruz" dedi. 


Türkiye'nin doğal taş zenginliğini kullanmak istediklerini söyleyen Acar, "Türkiye'de çok zengin doğal taş kaynağı var. Çok özel taşlar var. Özellikle Onyx ürünü lüks segmette çok revaçta bir ürün. Yurt içinde ve yurtdışında paydaşlarla çalışarak tasanmlarla Türk taşını ve inşaat sektörün çok iyi temsil etmek istiyoruz" diye konuştu. 


Türkiye'de firmaların genellikle ihracat yaptıklanm ve projeleri yapan firmalann ayn ve belli olduğunu hatırlatan Acar, "Artık İtalyanlar kadar proje uygulamalarında başarılı olmak istiyoruz. Bu şekilde gerçekleştirilen kaliteli projeler ile Türk taşını da yüceltecek ve Türk tasarımcılarının da onlar kadar başarılı olduğunu göstermeliyiz" diye konuştu. 


Hedeflerinin arasında iç Pazar olduğun da kaydeden Acar, "Türkiye'de kooperatif tarzı bildik yapılar artık tüketiciyi memnun etmiyor. İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ile devam ediyor. Mimarların yaşanacak değil yaşanılası mekanlar oluşturmalı. 


Butik yaşam alanlarının oluşturulduğu bir inşaat sektörü revaçta. İstanbul ve Ankara'da çok var. 

İzmir'de yeni başladı  İzmir  pazarında da insanların lüks beklentisi artıyor. Bunları Pure Stone olarak karşılamak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Ticaret Gazetesi (İzmir)


Geri Dön