05 / 05 / 2024

tuna mahallesi mimarlık öğrencileri

tuna mahallesi mimarlık öğrencileri

İstanbul Esenler'deki Tuna Mahallesi’nin tasarımına yönelik fikir projesi geliştiren Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri, Tuna’yı örnek bir mahalle olacak şekilde tasarlamak için çalışmalar yürütüyor.

Göz Mimarlık ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Göz Mimarlık ve İnşaat Anonim Şirketi, Mahmut Cüneyt Göz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Ekim'de Sancaktepe, Eyüp Sultan Mahallesi'nde kuruldu.

Darc Mimarlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Darc Mimarlık ve Ticaret Limited Şirketi, Ufuk Alparslan tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Ekim'de Şişli, Teşvikiye Mahallesi, Poyracık Sokak, Ferah Apartmanı'nda kuruldu.

Nett Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nett Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Serdar Soyhan Soykan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 23 Ekim'de Kadıköy, Bostancı Mahallesi'nde kuruldu.

SSLD Peyzaj İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SSLD Peyzaj İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sibel Yılmazer tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 23 Ekim'de Kadıköy, Zühtüpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Bezeme İç Mimarlık Danışmanlığı İnşaat ve Mobilya Limited Şirketi kuruldu!

Bezeme İç Mimarlık Danışmanlığı İnşaat ve Mobilya Limited Şirketi, Eser Doğan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 21 Ekim'de Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Çiğdem Sokak'ta kuruldu.

BO212 Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BO212 Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ayşe Cihan Özden, Yeşim Kocatepe tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 21 Ekim'de Beşiktaş, Etiler Mahallesi'nde kuruldu.

Özkanlar Grup Proje Mimarlık İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkanlar Grup Proje Mimarlık İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Özkan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Ekim'de 4. Levent, Konaklar Mahallesi'nde kuruldu.

Kalyoncu Mimarlık Yapı ve İmar Limited Şirketi kuruldu!

Kalyoncu Mimarlık Yapı ve İmar Limited Şirketi, Aydın Kalyoncu, Kemal Duran, Cihan Gökçe tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 16 Ekim'de Cihanuma Mahallesi, Barbaros Bulvarı'nda kuruldu.

Must Mimarlık İnşaat Peyzaj Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Must Mimarlık İnşaat Peyzaj Taahhüt Limited Şirketi, Mustafa Maraş tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Ekim'de Beşiktaş, Türkali Mahallesi, Ihlamur Dere Caddesi'nde kuruldu.

Nuse Mimarlık Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nuse Mimarlık Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Seyfi Açıkalın tarafından 30 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Ekim'de Maltepe, Küçükyalı Mahallesi, Buğra Sokak'ta kuruldu.

Üs Yapı Mimarlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üs Yapı Mimarlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Ayten Aydın, Fatih Eyüpoğlu tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Ekim'de Beyoğlu, Örnektepe Mahallesi'nde kuruldu.

Egesan Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Egesan Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erkan Ege tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 15 Ekim'de Kadıköy, Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi'nde kuruldu.

AC Yapı Mimarlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AC Yapı Mimarlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Adem Yılmaz, İbrahim Çelik, Özlem Açıkgüz tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 14 Ekim'de Kağıthane, Sanayi Mahallesi'nde kuruldu.

tuna mahallesi mimarlık öğrencileri Haberi

tuna mahallesi mimarlık öğrencileri

Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri, Kentsel Tasarım ve Şehir Dersleri kapsamında Tuna Mahallesi’ni mercek altına aldı.


Tuna Mahallesi’nin tasarımına yönelik fikir projesi geliştirmek isteyen öğrenciler, Tuna’yı baştan aşağı yeniden tasarlamaya çalışıyor. Tuna’da  3 aydır kapsamlı bir çalışma yürüten öğrenciler, kendi bilgi ve becerileri doğrultusunda mahallenin nasıl tasarlanabileceği konusunda düşünceler üretiyor. Mimari bir perspektif çerçevesinde Tuna Mahallesi’ni baştan sona kadar inceleme altına alan öğrenciler, fizibilite çalışmaları yaparak Tuna’yı farklı bir bakış açısıyla tasarlamak ve yeni fikirler bulmak için kafa yoruyor. Vatandaşlarla anket çalışmaları da yapan öğrenciler,  halkın nabzını da yoklayarak, onların düşüncelerini projeleri kapsamında değerlendirmek istiyor.



Tuna'yı daha güzel tasarlayacağız!


Yaptıkları çalışma ile özellikle Tuna Mahallesi’ndeki sorunların çözümüne odaklandıklarını dile getiren öğrenciler, Tuna Mahallesi’ni daha güvenli ve güzel...