30 / 04 / 2024

tuna mahallesi

tuna mahallesi

Esenler'de riskli binalar yıkılarak kentsel dönüşümün uygulandığı alanda yüzde 28 yapılaşma, yüzde 72 yeşil alan ve sosyal donatı alanları olacak. Tuna Mahallesi'nde ise çalışmalar son safhaya geldi...

Esenler, Kentsel Dönüşüm için her mahalleye ofis açıyor!

Kentsel Dönüşüm projesinin başlatıldığı ilk ilçelerden olan Esenler'de, belediye tarafından her mahalleye Kentsel Dönüşüm ofisi açılıyor...

Kentsel Dönüşüm'de Esenler atağa geçti!

TBMM'de kabul edildikten hemen sonra Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yenilenmeye Esenler Belediyesi hemen başladı. Havaalanı ve Tuna Mahallesi'nden çalışmalara başlayan belediye 10 yılda tüm Esenleri yenilemeyi planlıyor

Esenler'de Tuna ve Havaalanı mahalleleri risk alanı seçildi!

Esenler Belediye Meclisi kentsel dönüşüm için olağanüstü toplanarak Afet Yasası' na göre Tuna mahallesi ve Havaalanı mahallesi'nde 1.400 konutluk afet riskli bölge kararını aldı.

Esenler Atışalanı 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Esenler ilçesi, Atışalanı (Tuna) Mahallesi, 736 ada 11-12-13 parsellerin bir kısmına ilişkin 20.06.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Esenler Tuna Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Tuna Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Esenler'de aylık 50 bin TL'ye kiralık kültür merkezi! 

Esenler Belediye Başkanlığı Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü, Tuna Mahallesi'nde yer alan kültür merkezini kiraya verecek.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

Bursa Tuna Gençlik ve Spor Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Tuna Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Tuna Gençlik ve Spor Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 Esenler Tuna Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

 Esenler İlçesi, Tuna Mahallesi'nde bazı parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.07.2017 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.  Plan tadilatı 17 Kasım'da askıdan inecek.

Esenler Tuna Mahallesi'nde 343 bağımsız birim dönüşecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esenler Belediyesi Tuna Mahallesi'nde yer alan 77 binada 343 bağımsız birimi dönüştürecek.

Al Teysir Gıda ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Teysir Gıda ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Hassan Dahan, Nourelhuda Dahhan, Rafık Basal, Mohamad Fahed Dahan ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Esenler, Tuna Mahallesi'nde kuruldu.

Öz Tuna Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Tuna Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tayfun Eken ve Tülay Demirtaş ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Eyüp, Silahtarağa Mahallesi'nde kuruldu.

Bursa Osmangazi Belediyesi kamulaştırılan binayı yıktı!

Osmangazi Belediyesi, trafik sıkışıklığı yaşanan Tuna Mahallesi Gürdal Caddesi’ni genişletmek için kamulaştırılan bir binayı yıktı. Gürdal Caddesi’ni genişletmek için kamulaştırılan bir bina yıkıldı.

Sincan Pınarbaşı Mahallesi'ne kurulan pazar yeri açıldı!

Pınarbaşı Mahallesi Yaşar Kemal Sokak ve Palamut Sokak kesişiminde kurulan pazar yeri dualarla açıldı. Mustafa Tuna, "İmar planında Pazar yeri olarak belirlenen alanları Pazar yeri olarak hazırlayıp vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. " dedi.

Esenler'de imar sorunu çözülüyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,Tuna Mahallesi'nde imar sorunu bulunan vatandaşlarla Esenler Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Tuna Mahallesi 455 Parsel ve 950 Ada 3,4 ve 5 Parsellerin imar sorunları ve çözümleri konuşuldu.

Esenler Belediyesi imar sorunlarını çözüyor!

Esenler Belediyesi, imar sorunlarını da vatandaşlarla birlikte çözüyor. Tuna Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz halka rağmen değil, halkın yanında rehber olarak çalışıyoruz” dedi.

tuna mahallesi Haberi

tuna mahallesi


Havaalanı Mahallesi'nde uygulanacak kentsel tasarım projesi tamamlanırken, Tuna Mahallesi'nde ise çalışmalar son safhaya geldi. 


Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; Tuna ve Havaalanı Mahallelerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Havaalanı Mahallesi'nde riskli alan ilan edilen bölgede depreme dayanıksız binaların tamamının yıkımını tamamlayan Esenler Belediyesi, yaklaşık 2 bin 251 bağımsız bölüm inşa edecek. Ferah bir ortam oluşturulması için yeşil alana önem verilecek. Kentsel dönüşümün uygulandığı alanda yüzde 28 yapılaşma, yüzde 72 yeşil alan ve sosyal donaü alanları olacak. Toplam 7 bin araçlık kapalı otoparkın da yer alacağı konutlar ekolojik bina konseptinde olacak. Toplam 18 bloktan oluşacak projede daireler ise 67, 87, 94,113 ve 141 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek. Kentsel dönüşüm konutlan, inşaatlar başladıktan 24 ay...