04 / 05 / 2024

tunceli cemevi

tunceli cemevi

Dersim'de Cemevi ibadethane olarak kayıtlara geçti. Dersim Belediyesi, Cumhuriyet ( Gazik ) Mahallesi'nde yapılması planlanan cemevini, imar planına "ibadethane" olarak işleyerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi...

Tunceli'de cemevi imar planına ibadethane olarak işlendi!

Bursa Hakimiyet'in haberine göre Tunceli Belediye Meclisi Cumhuriyet Mahallesii'nde imar planına cemevini işledi. 30 bin nüfuslu kentte sadece bir tane cemevi bulunuyor ve bu durum Türkiye'de bir ilk olarak yaşandı.

Tunceli'de Temmuz ayında 121 ev satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 Temmuz ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu istatistiğe göre Tunceli’de Temmuz ayında 121 ev satıldı.

Yalova Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'i tamam!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı bildirildi. Salman, cemevi inşaatını bu yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Tunceli Ovacık'ta çocuk parkı inşa edildi!

Tunceli’nin Ovacık İlçe Belediyesi ve Turan Günata ailesinin ortak çalışmasıyla yapılan yeni çocuk parkı, tamamlandı. Parka Günata ismi verildi.

TOKİ Tunceli Mazgirt konutları teslim ediliyor!

TOKİ Tunceli Mazgirt Projesi kapsamında inşa ettirilen ve Mazgirt Belediyesi aracılığı ile konut alıcısı temin edilen 85 adet konut için konut teslim süreci bugün sona eriyor.

TOKİ Tunceli Mazgirt teslimleri yarın bitecek!

85 adet daireden meydana gelen TOKİ Tunceli Mazgirt projesindeki daireler için konut teslimleri yarın son bulacak.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Tunceli Merzifon Gürbulak Otoyolu projesine ÇED onay verdi!

Erzincan, Sivas, Tunceli illerini kapsayan Merzifon Gürbulak Otoyolu projesine Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu karar verdi. İşte o karar...

Silivri Cemevi inşaatı için kampanya başlatılıyor!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, Silivri Cemevi'nin inşaatının yavaş ilerlediğini belirtti. Kaya inşaat çalışmalarını hızlandırabilmek için bağış toplama kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.

Tunceli Cem Emir Parkı yenileniyor!

Tunceli Hozat Belediyesi ilçede bulunan Cem Emir Parkı'nda çalışma yürütüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla tesisin piknik alanı ve restaurantı hizmete girecek.

Tunceli Hozat'ın yolları yenileniyor!

Tunceli Hozat Belediyesi ekipleri, Yeni Mahalle'de yeni yerleşime açılan yerlerde kanalizasyon çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Deli Arzel Mevkinde 300’lük Korige plastik borularla 600 metre kanalizasyon hattı döşeniyor.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

Tunceli'de 3 okul ve 3 dernek kapatıldı!

Tunceli'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde bağlantıları tespit edilen bir gündüz bakımevi, bir ilkokul, bir ortaokul, 2 lise ve 3 derneğin faaliyetlerine son verildi.

Tunceli halat köprü ihalesi Temmuz sonunda!

Tunceli Peri Çayı üzerinde yapımı tamamlanan Pembelik Barajı'nın köprüleri sular altında bırakması nedeniyle bazı mezralarda yaşayan insanlar mahsur kaldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bu mezralara çelik halat köprü yapılması için gazeteye ilan verdi.

tunceli cemevi Haberi

tunceli cemevi

Dersimli yurttaşlarla yapılan toplantılar sonucunda halkın talepleri doğrultusunda projelendirilen cemevini, imar planına "ibadethane" olarak işlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Edibe Şahin, "Türkiye'de Dersim dediğinizde insanların aklına orada Alevilerin yaşadığı gelir. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken, Türkiye'de yok sayılan bu inancın tanınması için mücadele yürütmek" dedi. Alevi inancı Türkiye'de kabul edilmediği için cemevlerinin de ibadethane sayılmadığını hatırlatan Şahin, 35 bin nüfusı) olan Dersim'de sadece bir tane cemevi bulunduğunu belirterek,"Dersim'de mahalleler de dahil olmak üzere üç cami ve bir cemevi var. Bu cemevi, ^ n' " cenazelerin kaldırıldığı bir mekan olarak kullanılmakta. Biz mahalledeki cemevi projesini imar planına , f 'ibadethane' 1 ij olarak işleyerek halkın inançlarının resmileşmesi !&&&» ar^a' mında bir çalışma yürüttük. Amacımız bütün mahallelerde yapılacak olan cemevlerini imar planlarına bu...