04 / 05 / 2024

tunceli Dersim Kent Müzesi

tunceli Dersim Kent Müzesi

Tunceli Valisi Osman Kaymak, inşaat çalışmaları devam eden Dersim Kent Müzesi’nde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.Vali Kaymak çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Tunceli'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Pertek ilçesine bağlı köy ve mezralarda başlatılan yol bakım, onarım ve stabilize çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Tunceli'de yollar yenileniyor!

Tunceli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde devam eden yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Atatürk Mahallesi sanayi mevkii yolu asfaltlama çalışması tamamlanırken, Moğultay Mahallesi'nde çevre yolları asfalt yama çalışmaları devam ediyor.

Osman Kaymak, Dersim Kent Müzesi’nin inşaatını inceledi!

Tunceli Valisi Osman Kaymak, inşaat çalışmaları devam eden Dersim Kent Müzesi’nde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.Vali Kaymak çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Tunceli Dersim'deki kışla müze olacak!

Tunceli'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Dersim'de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da Dersim Müzesi olacak. Bunun için 10 milyon Türk liralık ödeneğin talimatını verdik" dedi. Eski kışla binası, şu anda harebe durumunda bulunuyor

Ahmet Davutoğlu: Dersim’deki eski kışla müzeye dönüştürülecek!

Tunceli'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Dersim’de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da Dersim Müzesi olacak. Bunun için 10 milyon Türk liralık ödeneğin talimatını verdik" dedi. Eski kışla binası, şu anda harabe durumunda bulunuyor.

Tunceli'de eski kışla binası müzeye dönüştürülüyor!

Tunceli'de eski kışla binası müzeye dönüştürülüyor. Dersim Müzesi'de, " Dersim olayları, Alevilik ve de halk kültürü, kent tarihi, arkeoloji ve etnografya bölümleri " yer alacak.

Dersim'deki kışla Dersim Müzesi mi olacak?

Dün Tunceli'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Dersim’de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da Dersim Müzesi olacak.Seyit Rıza Meydanı’nda bulunan Kışla binası 1938 yılından 1950 yılına kadar askeri kışla olarak kullanılıyordu.

Tunceli'deki kışla binası kent müzesi olacak!

Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu tarafından yapılan açıklamada Kışla Meydanı'nda bulunan ve 77 yıllık olduğu bildirilen yapının müze olarak kent kültürüne kazandırılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Tunceli’de bir tarihi kent daha bulundu!

Tunceli’deki arkeolojik alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Merkeze bağlı Rabat köyü yakınlarındaki 3 bin yıllık antik yerleşim alanından sonra Mazgirt ilçesindeki Güneyharman köyünde de bir tarihi şehir tespit edildi...

Tunceli'de 3 bin yıllık antik kent bulundu!

Tunceli merkeze bağlı Çemçeli köyü Rabat mezrası yakınlarında 3 bin yılık antik yerleşim alanı tespit edildi.Doktora tezi araştırması kapsamında yapılan çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle gerçekleştirildi

Akasya Acıbadem Kent etabında metrekaresi 6 bin TL!

Akasya Acıbadem projesinin son etabı olan Kent etabında metrekare satış fiyatlarının 6 bin TL ile 7 bin TL arasında olması planlanıyor

Yalova Tabiat Kent´te 90 bin TL´ye!

Tabiat Kent, 140 metrekare ve 90 metrekare konutlardan meydana geliyor

tunceli Dersim Kent Müzesi Haberi

tunceli Dersim Kent Müzesi

Tunceli Valisi Osman Kaymak, inşaat çalışmaları devam eden Dersim Kent Müzesi’nde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

İnşaat alanında çalışmaları yerinde inceleyen Vali Osman Kaymak yüklenici firma yetkilileri ve mühendislerden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Koridorlar, çatı ve iç detayda inşaatın devam ettiğini belirten yetkililer, çatı kısmının sıcak havalarda bitirilerek kış döneminde ise iç mekan çalışmalarına hız vereceklerini ifade etti.

Vali Kaymak çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, Tunceli için kalıcı ve faydalı bir yapının ortaya çıkması için çalıştıklarını, çalışmaların sürekli olarak kendisi tarafından takip edildiğini...