16 / 05 / 2024

tunceli güneyharman tarihi kent

tunceli güneyharman tarihi kent

Tunceli’deki arkeolojik alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Merkeze bağlı Rabat köyü yakınlarındaki 3 bin yıllık antik yerleşim alanından sonra Mazgirt ilçesindeki Güneyharman köyünde de bir tarihi şehir tespit edildi...

Altında tüm zamanların rekoru yaşandı!

Altının ons fiyatı, üst üste üçüncü haftasını yükseliş ile tamamlamaya hazırlanırken; ons altın ve gram altın tarihi zirvelerini yenildiği kaydedildi. Gram altın fiyatı ise, dolar/TL'deki artış ile primli. Ons altın fiyatında ise 5 işlem günü tarihi kazanımlar sürerken altın üst üste 3. haftada artı

Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası sert açıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Dolar/TL kuru son günlerde tarihi rekorunu kırarken Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası da sert açıldı. İşte Ekonomist Cihat Çiçek'in konu ile ilgili paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Dolar 28 TL olacak dedi, ortalık birbirine girdi!

Döviz kurlarındaki yükseliş, seçim sonrasında haftanın başında yeni bir rekor getirdi. Dolar, 26 TL'yi görerek tarihi bir seviyeye ulaştı ve Prof. Dr. Özgür Demirtaş, endişe verici bir tahminde bulundu: "Dolar: 28'e doğru gidecek. Sonrasını daha sonra tartışalım..."

Aralık ayındaki olası dalgalanmalar Borsa İstanbul'da alım fırsatı olabilir

Borsa İstanbul günü tarihi rekorla tamamlarken Aralık ayında yaşanacak muhtemel dalgalanmaların ve kar satışlarının alım fırsatı olabileceği ifade edildi. Ancak uzmanlar hisse konusunda seçici olunması gerektiğini vurguluyor.

Altını ya da TL'yi bir kenara bırakın! O para biriminde 1 TL'nin bile varsa hemen çekin, herkesi batırdı

Altın ve dolar fiyatlarının gidişatı vatandaşlar tarafından sıklıkla takip ediliyor. Vatandaşları fazla takip etmediği bir para birimi var. Fakat o para birimine karşı çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü son günlerde tarihi bir değer kaybı yaşıyor.

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Ek göstergede detaylar netleşiyor! 3600 ek gösterge ile maaşlar kaç lira olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek göstergede son dakika gelişmeleri araştırılıyor. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge tarihi belli oldu mu? İşte 3600 ek göstergeye ilişkin ayrıntılar...

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

İstanbul Boğazı'ndaki satılık yalılara talep arttı!

Doğal güzellikleri, tarihi yalıları, ulaşımı, sessiz sakin sokaklarıyla İstanbul'un cazibe merkezlerinden olan Beykoz, Türkiye genelinde değerli ilk 10 ilçe arasında yer alıyor. Otoyol ve köprüye yakınlığı nedeniyle, ulaşım anlamında da büyük kolaylığa sahip. İlçede toplamda 109 adet yalı bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vaniköy Camisi'nde incelemeler yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım'da çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi'nde incelemeler yaptı.

Tarihi Vaniköy Camisi'nin ihyası için protokol imzalanacak!

Çıkan yangın sonucu büyük zarar gören tarihi Vaniköy Camisi için ihya çalışması başlatılacağı belirtildi...

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

İran'da döviz kurlarında 'tarihi' rekor!

İran'da serbest piyasada dolar ilk kez 25 bin 700 tümeni aşarken avro da 30 bin 400 tümenin üstünde işlem görerek tarihi rekorunu kırdı.

tunceli güneyharman tarihi kent Haberi

tunceli güneyharman tarihi kent


Tunceli’deki arkeolojik alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Merkeze bağlı Rabat köyü yakınlarındaki 3 bin yıllık antik yerleşim alanından sonra Mazgirt ilçesindeki Güneyharman köyünde de bir tarihi şehir tespit edildi.


Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Güneyharman köyünde çeşitli kalıntılar olduğunu tespit eden Tuncer Karateke adlı vatandaşın başvurusu üzerine bölgeyi birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.


Uzun bir yolculuk ve zor bir tırmanışın ardından ulaşılan alan hakkında bilgi veren Tuncer Karateke, “Arkeologlar bölgeye gelerek inceleme yapmalıdır. Burası yer altına gömülmüş bir kenttir. Bu alanın gün ışığına çıkartılmasını istiyoruz. Burası sit alan olarak ilan edildi ancak buranın korunması gerekiyor. Buradaki tarihi kalıntıları kırarak zarar vermişlerdir.” dedi.


Bölgede eski uygarlıklar tarafından saklanan buğday tanelerine rastladıklarını ifade eden Hüseyin Çelik ise buradaki...