22 / 05 / 2024

Altında tüm zamanların rekoru yaşandı!

Altında tüm zamanların rekoru yaşandı!

Altının ons fiyatı, üst üste üçüncü haftasını yükseliş ile tamamlamaya hazırlanırken; ons altın ve gram altın tarihi zirvelerini yenildiği kaydedildi. Gram altın fiyatı ise, dolar/TL'deki artış ile primli. Ons altın fiyatında ise 5 işlem günü tarihi kazanımlar sürerken altın üst üste 3. haftada artı



Altın, beklentilerin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin ardında kayba yönelirken; sonrasında yeniden yönünü yukarı çevirdi ve tarihi zirvesini 2323 dolara taşıdı. Ons altın, saat 17.44 itibarı ile yüzde 1,38 artış ile 2319 dolarda bulundu. Altının ons fiyatında teknik açıdan, 2320 ve 2350 dolar direnç, 2280 ve 2250 dolar seviyesi destek konumunda bulunuyor.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Analistler, dünya genelinde önemli merkez bankalarının faiz indirim döngüsüne ne zaman gireceğine dair belirsizliğin devam ettiğini belirterek, Banka yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin piyasalar üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Altında tüm zamanların rekoru yaşandı!

GRAM ALTINDA YİNE ALTI

Altının gram fiyatı, ons altında yaşanan yükselişin etkisiyle rekor seviyesini 2386 liraya taşıdı. Gram altın, şu sıralarda yüzde 1,51 primle 2381 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını 15 bin 920 liradan satılıyor. Öte yandan, Altının dün ons fiyatındaki düşüşe paralel gerileyen gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 2 bin 350 liradan tamamlamıştı.

Dolar 20 lira mı olacak? İslam Memiş'ten net açıklama geldi! Sakın dolarla borçlanmayın!

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Altın fiyatları düşüyor! 5 Nisan Cuma çeyrek altın ne kadar? Altın alıp satmak isteyenler dikkat!

Borsada ralli için tarih verdi! Altın için ‘alım fırsatı’ dedi

Uzmanı uyardı: Altın alırken dikkat! Kar yapayım derken zarar etmeyin!


Geri Dön