04 / 05 / 2024

Uzmanı uyardı: Altın alırken dikkat! Kar yapayım derken zarar etmeyin!

Uzmanı uyardı: Altın alırken dikkat! Kar yapayım derken zarar etmeyin!

Seçimlerin ardından dolardaki gerileme yatırımcıyı en güvenli liman kabul edilen altına yönlendirdi. Yatırımcı kuyumcuda gram altın bulmakta zorlanırken, finans danışmanı Tugay Tarakçı altın yatırımı yapacaklara tavsiyede bulundu.



Yatırımcı için her zaman en güvenlik limanlardan biri olan altına olan talep arttı. Seçimin ardından dövizdeki düşüşle birlikte altında da gerileme oldu. Uzmanlar altındaki düşüşün geçici olduğunu söylerken, altın ithalatına uygulanan kota nedeniyle kuyumcularda özellikle gram altın bulmak zorlaştı. Altın alım satımı arasındaki makas açıldı. Ekranlardaki fiyat ile serbest piyasadaki altın fiyatları açıldı. Peki altın alacaklar neye dikkat etmeli?

Finans danışmanı Tugay Tarakçı, https://twitter.com/TugayTarakcii X sosyal medya hesabından altın yatırımı yapmak isteyenlerle kendi tavsiyelerini paylaştı. İşte o paylaşım:

Fiziki altın almanın 1 gram mantığı yok varsa buyrun gelsin açığım.

Anlık al sat yapıp nakit ihtiyacını karşılamak için tutuyorsan sırf Türk lirasına karşı korumak için mantıklıdır. Ama fiziki altın biriktiren para kazandığını sanar sadece. Makas farkları kuyumcu farkları bunları unutur.

Altın biriktireceksen #Bes’te  yapacaksın hem yüzde 30 devlet katkısı alırsın hem de altın fiyatını televizyonun sol veya sağ köşesinde hangi fiyatsa ondan takip edersin.

Acaba kuyumcuda ne kadar bankada makas ne derdine düşmeden biriktirsin altının tarihi de eskimez.

PEKİ VATANDAŞ NE DEDİ?

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

Temettü emeklisi olmak isteyenler kaç liralık yatırım yapmalı? Temettü hesaplama nasıl yapılır?

Borsada bu hafta temettü vermesi kesinleşen şirketler?  1-5 Nisan 2024 temettü takvimi…

 


Geri Dön