03 / 05 / 2024

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonda hedefe ulaşmak için gerekli en büyük engelin konut hizmet sektöründeki fiyat yükselişleri olduğunun altını çizdi. İşte o açıklama...



Son zamanlarda hem Türkiye genelinde hem de uluslararası açıdan konut piyasalarındaki gelişmeler sık sık gündeme geliyor. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyon ve konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, söz konusu açıklamasında enflasyonu yüzde 2'lik hedefe döndürme çabalarının önündeki en büyük engelin konut hizmetleri sektöründeki aşırı fiyat artışlarının sürmesi olduğunu belirttti. 

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Finansgündem'de yer alan habere göre; Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, söz konusu açıklamasında "Benim görüşüme göre enflasyon tablosu kapsamındaki en büyük tehlike, devam eden yüksek kira enflasyonudur. Kira bedellerinin olduğundan daha hızlı düşmesini bekliyordum" ifadelerini kullandı. 

Austan Goolsbee, düşmemesi halinde de genel enflasyonu yüzde 2'lik hedefe geri getirmekte oldukça zorlanacaklarının altını çizdi. 

Goolsbee de dahil olacak şekilde birçok politikacı,  Fed'in enflasyon tam anlamıyla kontrol altına alınmadan borçlanma maliyetlerini düşürme riskleri ile ekonomik faaliyeti gereğinden çok kısıtlama risklerini dengelemeye çalışması sebebiyle bu sene en az üç defa faiz indirimi yapılmasını öngörüyor. 

Enflasyondaki hedefe en büyük engel konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan artışlar! 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, şu ana kadar borçlanma maliyetlerindeki gerilemenin ne zaman başlayacağını düşündüğünü belirtmekten kaçındı. 

Ayrıca Ocak ve Şubat aylarına ilişkin hayal kırıklığına neden olan  enflasyon verilerinin "tamamen gürültü" olarak değerlendirilmemesi gerektiğine, fakat bunun Fed'in hala doğru yolda olmadığı anlamına gelmediğine dikkat çeken politikacı Austan Goolsbee, konut enflasyonunun yumuşamaya başlaması durumunda bunun gerçekleşeceğine inandığını da belirterek açıklamasını tamamladı. 

Tüm bunların yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, Mart Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı ve bu raporda kira bedelleri ile ilgili önemli rakamlara yer verildi. Söz konusu raporda yer alan bilgilere göre; kiralar aylık bazda yüzde 6,33, haberleşme hizmetleri ise telefon görüşme ile internet ücretleri kaynaklı olarak yüzde 6,63 arttı ve yüksek artış eğilimini sürdürdü. 

Bayram tatili öncesi depo fulleyecekler dikkat: Benzin, motorin, LPG litresi kaç TL? Son dakika akaryakıt zammı!

İhtiyaç kredisi faiz oranları: Garanti ihtiyaç kredisi, Vakıfbank ihtiyaç kredisi hesabı! 100 bin TL'ye kaç TL ödeniyor?

Kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü! 

Kiralar aylık bazda yüzde 6,33 arttı! Merkez Bankası açıkladı! 


Geri Dön