29 / 04 / 2024

Kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü! 

Kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü! 

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar gittikçe artıyor. Bursa'da bir kiracı, kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü.



Ülke genelinde kira bedelleri fahiş rakamlara ulaştı. Kirasını ödeyemeyen kiracılar zor durumda kalırken, ev sahipleri ise fiyatları yükseltmeye devam ediyor. Yüksek kira bedelleri kiracı ve eve sahibi arasında büyük sorunlara neden oluyor. Bunlardan biri de iki gün önce Bursa'da gerçekleşti. Bursa'da bir kiracı, kirasını 1400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü.

ONU ÖLDÜRMEK BENİM KADERİMMİŞ!

Bursa'da ev sahibi Ümit Er'i (57) tasarlayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Metin Aydın (31), ilk duruşmada, maktülün 1400 lira olan kirasını 6 bin liraya çıkardığını söyleyip, "Kendilerinden yüzde 25 zam Kabil etmeyi istiyordu, kardeşi ile tehditler yağdırarak, evden kaçmak istedi. Onu öldürmek benim kaderimmiş" dedi.

Söz konusu olay, 3 Ekim 2023'te Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi'nde meydana geldi. Arkadaşları ile kahvehanede oturan Ümit Er'e, kimliği belirsiz bir kişi tabancayla ateş etti. Göğsünden vurulan Er kanlar içinde kalırken, saldırgan koşarak olay yerinden kaçtı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Er, kurtarılamadı. Görgü tanıklarının ifadesine uğruna polis, şüphelinin Er'in kiracısı Metin Aydın belirlendi. Şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Kahvehanede oturan Ümit Er'e tel örgülerin ateşlenmesi üzerine Aydın, operasyonların ardından tutuklandı.

Kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü! 

KİRA BEDELİNİ 1.400 LİRADAN 6 BİN LİRAYA ÇIKARTTI!

Metin Aydın hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile dava açıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Aydın, Ümit Er'in 1400 lira olan kirasını 6 bin liraya çıkarttığını söyleyip, "Maddi durumum iyi değildi. Kızım okuyordu, geçim grupta zorlanıyordum. Kendilerinden yüzde 25 zam almak istiyordu. Kabul etmeyip, kardeş ile tehditler yağdırarak, evden çıkmamı Ümit Er ile karşılaşınca tartıştık. Ben de sinirlenip onu öldürdüm. Onu öldürüp benim kaderimmiş. Allah'tan af, senden merhamet istiyorum" dedi.

'GÜRÜLTÜ YAPIYORDU'

Ümit Er'in eşi ise sanığın yalan söylediğini belirtip, "Sorun kira meselesi değildi. Kendisi, eşini ve çocuklarını sürekli dövüyor, gürültü yapıyordu. Çıkmasını istedi. Buna sinirlenip, karı öldürdü" diye konuştu. Metin Aydın'ın eşine buna karşılık eşinin şiddet uygulamadığını belirtti.

Olay günü evde olmadığını söyleyen Metin Aydın'ın eşi, "Evden çıkmamız için gece aralıklarında elektrik süpürgesi kullanıyorlardı, bizi rahatsız ediyorlardı. Olay günü ne hayatta kaldığını. Olay günü piyasada kalmıştım" dedi. Duruşmada mütalaa veren savcı, Metin Aydın'ın 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma yapılmak üzere duruşmayı erteledi.

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Geri Dön