25 / 07 / 2024

Borsada ralli için tarih verdi! Altın için ‘alım fırsatı’ dedi

Borsada ralli için tarih verdi! Altın için ‘alım fırsatı’ dedi

Seçimlerin ardından altın ve dolarda gerileme başlarken, gözler Borsa İstanbul’a çevrildi. Uzun süredir ralli bekleyen yatırımcısı için Ekonomist Filiz Eryılmaz borsada yükselişin başlayacağı tarihi açıkladı. Altın için yatırımcılara uyarılarda bulundu.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Seçimlerin ardından piyasalar yeniden şekillenirken, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, borsada başlayaçak ralli  için tarih verdi. Piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren Eryılmaz, yabancı yatırımcının borsada kademeli alımlar yapacağını kaydetti.

BORSADA RALLİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Filiz Eryılmaz, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasında Orta Vadeli Programa devam edilerek enflasyonla mücadelede geri adım atılmayacağı mesajına vermesinin piyasaları olumlu etkilediğini belirtti. Ayrıca Bakan Mehmet Şimşek'in kamuda tasarrufa gidileceği yönündeki açıklamalarının da pozitif etki yarattığını ifade eden Eyılmaz, borsada ciddi bir düşüş beklemediğini, öncelikle 8 bin 700 puanlardan tepki gelebileceğini kaydetti.

Bayrama kadar borsada yatay seyrin sürmesini beklediğini kaydeden Doç. Dr. Eryılmaz, “Önümüzdeki bir buçuk ay içerisinde borsada 8 bin 200 puan ve 9 bin 700 puan aralığında bir hareket olacaktır" dedi.

Ekonomi.haber7.com’un haberine göre, borsa için bir iyi bir de kötü gelişmenin yaşandığını ifade eden Eryılmaz, faizlerin artmasıyla yatırımcıların mevduat faizini tercih etmelerinin borsa için olumsuz bir durum yarattığını kaydetti. Yabancı yatırımcının gelecek olmasının ise olumlu bir haber olarak değerlendireceğini belirtti.

Yabancı yatırımcının kademeli olarak Borsa İstanbul’da alım yapacağını vurgulayan Filiz Eryılmaz, "Özellikle bayramdan sonra yabancı yatırımcı, hikayesi güçlü şirketlerin hisselerini alacak, tetikte olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Borsada uzun süredir beklenen rallinin 2024’ün ikinci yarısı itibariyle başlayacağına dikkat çeken Eryılmaz, borsanın yılın tamamını 11 bin 500 - 12 bin puan aralığında kapatması beklediğini anlattı: "Borsada enflasyonun üzerinde getiri sağlamak isteyen yatırımcılar doğru hisseyi seçmeli."

ALTIN YATIRIMCILARI DİKKAT!

Altın ile ilgili değerlendirmelerini de paylaşan Eryılmaz, altında düzeltme olsa bile ons altının bin 150 doların altına gerilemeyeceğini, en kötü senaryoda altında kısa vadede yatay bant olabileceğini kaydetti.

Altında güçlü ve kalıcı düşüşler yaşanmayacağına dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Fed'in faiz indirimlerine başlamasıyla beraber altında güçlü yükselişlerin olabileceğini belirtti. Eryılmaz, ons altın tarafında 2 bin 600 dolar seviyelerinin mümkün olduğunu, gram altında ise 3 bin liranın üzerinin görüleceğini belirtti.  Portföylerde altının payının artırılması gerektiğinin altını çizen Eryılmaz, "Bu dönemler alım fırsatı geç kalmamak lazım" tavsiyesinde bulundu.

Uzmanı uyardı: Altın alırken dikkat! Kar yapayım derken zarar etmeyin!

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

Temettü emeklisi olmak isteyenler kaç liralık yatırım yapmalı? Temettü hesaplama nasıl yapılır?

 


Geri Dön