17 / 05 / 2024

Tunceli köy tahliye

Tunceli köy tahliye

Tunceli Ovacık Kaymakamlığı, bazı köylerin tahliye edileceği ile ilgili çıkan haberle ilgili "İlçemizde hiçbir köy için köy boşaltma kararı bulunmamaktadır ve yapılan haberler asılsızdır" açıklamasında bulundu.

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

5 yıllık kiracı tahliye edilebilir mi?

Konut kira fiyatlarının artması ile birlikte bir çok ev sahibi ve kiracı karşı karşıya geldi. Enflasyonun üstündeki kira zamları sonrasında davalarda patlama yaşandı. Peki, 5 yıllık kiracı tahliye edilebilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Kadıköy’de 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra Kadıköy'deki 5 katlı bina yapılan incelemelerden sonra riskli olduğu gerekçesiyle polis ve zabıta kontrolünde tahliye edildi.

Kadıköy'deki 6 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Kadıköy'de 6 katlı bir binanın bahçe zemininde ve otoparkında çatlaklar oluştu. Zabıta ve polis ekipleri tarafından bina tahliye edildi.

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Han el Ahmer köyünün yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erteleme kararının kısa süreli olduğunu söyleyen Netanyahu, bölgenin bir süre sonra tahliye edileceğini açıkladı.

Tunceli Batman grup köy yolu yenilendi!

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım. ''Batmak grup köy yolunda asfaltlama çalışmaları yapıyoruz. Öncelikle grup köy yollarından başlamak üzere asfaltlama çalışmalarını ivedilikle bitirmek istiyoruz" dedi.

10 yıllık kiracı tahliye bildirimi!

10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla kiracısını tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliye bildirimi..

10 yıllık kiracı tahliye davası!

1 Temmuz 2014 taraihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu esaslarına göre 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Değirmenyeni Köyü ve Karaağaç Mahallesi tahliye edilecek!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın riski nedeniyle Karaağaç Mahallesi 'nde 500 kişinin, Değirmenyeni Köyü'nün ise tamamının tahliye edileceğini açıkladı. Arama kurtarma ekipleri Edirne'ye yönlendirildi.

Tunceli'de 67 köy yolu ulaşıma kapandı!

Tunceli’de iki günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 67 köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli’de özellikle Pülümür, Ovacık, Nazımiye, Hozat ve Mazgirt ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 67 köy yolu ulaşıma kapandı...

Tunceli Mazgirt Merkez Bucağı Köklüce Köyü hakkında resmi karar!

Tunceli Mazgirt ilçesine bağlı Merkez Bucağı Köklüce Köyü'nün aynı ilin Merkez İlçesi Merkez Bucağına bağlanması kararı bugün İçişleri Bakanlığı tarafından 29168 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tunceli köy tahliye Haberi

Tunceli köy tahliye

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, afet bölgesi ilan edilen bazı köylerin tahliye edileceği ile ilgili çıkan haber ve sosyal medya paylaşımlarının doğruyu yansıtmadığı açıklandı.

Memleket Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ovacık Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda sosyal medya ve bazı gazetelerde kaymakamlık tarafından köylerin afet bölgesi açıklanarak vatandaşlara bazı yapıların yıkımı için tebligatı gönderildiği ile ilgili haberlerin bulunduğunu ifade ederek "İlçemizde hiçbir köy için köy boşaltma kararı bulunmamaktadır ve yapılan haberler asılsızdır." açıklamasında bulundu.

Bölgeye bağlı 14 köyün çeşitli tarihlerde Bakanlar Kurulu kararı gereği tarafından bazılarının heyelan, bir bölümünün de kış şartlarının ağır geçmesi sebebiyle çığa maruz kalan bölgeler olduğu için 7269 sayılı Kanun'a göre "Afete Maruz Bölgeler" olarak illan edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Söz konusu afete maruz köylerden Mollaailler,...