28 / 04 / 2024

tünel yılı

tünel yılı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Türkiye'nin toplam tünel uzunluğu 50 kilometre. Biz bir yılda 119 kilometre tünel yaptık. 2015'te 128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz" dedi.

Peugeot Türkiye, ‘yılın en iyi müşteri markası' seçildi

Peugeot Türkiye, ALFA Awards'ta binek otomobilde yılın en iyi müşteri markası olarak seçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları... 

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Esnaflara 250 bin TL'ye kadar 12 ay ödemesiz kredi müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Bu yıl sonuna kadar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan "Hayata Dönüş Kredisi" kapsamında, esnaf ve sanatkarlara kredi müjdesi geldi. Esnaflara 250 bin TL'ye kadar 12 ay ödemesiz kredi paketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Bu yıl sonuna kadar...

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

2023 yılının yıldızı hangisi olacak? Seçime kadar borsa seçimden sonra altın!

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı borsa olurken ikinci sırada ise altın yer almıştı. 2023 yılında dünya genelinde resesyon ve düşük büyüme senaryoları konuşulurken Türkiye seçim atmosferinde olacak. Seçime kadar borsa cazibesini koruyacak ancak seçimden sonra altında hareketlilik bekleniy

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!

2022 yılında enflasyonun olağandışı yükselişi her kalem ürüne pek çok defa zam gelmesine neden olurken, zam şampiyonu denebilecek kalemlerin başında akaryakıt geldi. Yıl boyunca tam 39 kez zam gören akaryakıtta son zam ise 84 TL’lik benzin zammı oldu.

Merkez Bankası’ndan flaş karar! Yıl sonu enflasyon beklentisi değişti

TCMB tarafından gerçekleştirilen ankete göre; ağustos ayı ile ilgili sonuçlarına TÜFE yıl sonu beklentisi bir önceki anket döneminde % 69, 94 iken, bu anket döneminde % 70, 60 oldu. İşte detaylar…

Türkiye yılın ilk yarısında 50,7 milyar lira ihracat yaptı

Türk lirasıyla ihracat yılın ocak-haziran döneminde ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 68,4 artarak 50 milyar 694 milyon lira oldu.

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Avrasya GYO Samsun akaryakıt istasyonu yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Samsun ili İlkadım ilçesi 6490 ada 18 parsel üzerinde bulunan akaryakıt istasyonun yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle yapıldı!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle karantina ve sosyal mesafe kuralları uygulanan Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle gerçekleştirildi...

2020 faizlerin çok daha düştüğü bir yıl olacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2020, inşallah faizlerin çok daha düştüğü bir yıl olacak." diye konuştu...

tünel yılı Haberi

tünel yılı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Biz 2014 ve 2015 yıllarını bakanlık olarak 'tünel yılı' ilan ettik. Sadece 2014'te 119 kilometre tünel yaptık. 1923'ten 2003'e kadar Türkiye'nin toplam tünel uzunluğu 50 kilometre. Biz bir yılda 119 kilometre tünel yaptık. 2015'te 128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz" dedi.


Bartın Valiliğini ziyaretinde kurumun bahçesinde kendi adına dikilen çam fidanını sulayan Elvan, daha sonra şeref defterini imzaladı.


Vali Seyfettin Azizoğlu ile görüşen Elvan, burada yaptığı konuşmada, yıllardır Karadeniz'de özellikle kuzeyden güneye yeni iniş koridorları açılması ve Karadeniz sahili boyunca bağlantı sağlanması konusunun yıllarca ele alınamadığını söyledi.


AK Parti hükümetleriyle 2003'ten itibaren bu konulara el attıklarını, hayal dahil edilemeyecek projeleri gerçekleştirmeye başladıklarını anlatan Elvan, şöyle konuştu:


"Biz 2014 ve 2015 yıllarını bakanlık olarak 'tünel yılı' ilan ettik....