02 / 05 / 2024

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!

2022 yılında enflasyonun olağandışı yükselişi her kalem ürüne pek çok defa zam gelmesine neden olurken, zam şampiyonu denebilecek kalemlerin başında akaryakıt geldi. Yıl boyunca tam 39 kez zam gören akaryakıtta son zam ise 84 TL’lik benzin zammı oldu.



Enflasyonun yükselişe geçmesiyle birlikte ilk zam gelen kalemlerden olan akaryakıta 2022 yılı boyunca sayısız defa zam geldi. Yılın ilk aylarında zam gören akaryakıt, yıl boyunca sık aralıklarla zamlanmaya devam etti.

Akaryakıta yapılan 2022 yılındaki son zam ise 84 kuruşla benzin artışı olurken, böylece 2022 yılı boyunca akaryakıt tam 39 defa zam görmüş oldu.

Akaryakıtın zam yolculuğu… 1 yıl içinde tam 39 kere zam gördü!

Tüm ürünlere yıl boyunca zam gelirken, 2022 yılı vatandaşlar için zorlu başladı ve zorlu bitti. Karar Gazetesi’nin haberine göre, vatandaş enerjiden gıdaya vergiye her alanda zam yağmurunun altında kaldı. Her sektörü etkileyen temel bir ürün olması nedeniyle akaryakıt ise en çok can yakan ürünlerin başında geldi. Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artışın beraberinde  Türk Lirasının değer kaybı  pompa fiyatlarına yıl boyunca yansırken, son olarak önceki gece benzinin litre fiyatına 84 kuruşluk zam yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön