05 / 05 / 2024

Tunus sokakları

Tunus sokakları

Tunus'un Cerbe Adası'nda "sokak sanatçıları"nın bir kasabada duvarlara işlediği resimler, bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getirdi.Andrey adlı turist ise bölgenin fotoğraflarını internette gördüğünü ve merak edip ziyarete geldiğini kaydetti.

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.

TOKİ Bitlis Ahlat Tunus başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Ahlat Tunus Mahallesi projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başlıyor.

Tunus'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 kentte sokağa çıkma yasağı getirildi!

Tunus'un Mednin ve Gibilli vilayetlerine bağlı bazı şehirlerde yaşanan arazi anlaşmazlığından çıkan çatışmalar sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Tarihi Urfa sokakları restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  "eski Urfa" olarak bilinen bölgelerde restore çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ardından tarihi sokaklar turizme kazandırılacak. 

Koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok dikkat çeken konut tipleri site içindeki bahçeli evler oldu. Peki koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Tunus'ta inşaat sektörü yarı zamanlı çalışmaya başlayacak! 

Tunus'ta koronavirüs vakası az olmasına rağmen, sıkı tedbirler uygulandı. Şimdi normalleşme sürecine girilen ülkede, inşaat sektörü yarı zamanlı olarak faaliyetlerine başlayacak...

Levent sokakları 'satılık ev' ilanlarıyla doldu!

Levent sokaklarında bulunan evlerin sahipleri binalarının en görünür yerine ‘Satılık Ev’ tabelası astılar. Konuyla ilgili komplo teorileri üretiliyor.

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

TAV Tunus, gelecek dönem kira ödemelerini yapılandırdı!

TAV Tunus ve Tunus Cumhuriyeti arasındaki, Monastır ve Enfidha Havalimanları'nın işletme imtiyaz hakkını düzenleyen sözleşme şartlarında değişiklik yapıldı...

Suad Abdurrahim'den Tunus'a yaşam ve konut alanı vaadi!

Tunus yerel seçimlerinde başkentte en çok oyu alarak yarışı birinci sırada tamamlayan Nahda Hareketi'nin kadın belediye başkan adayı Suad Abdurrahim, sağlık, eğitim, spor, yaşam ve konut alanları gibi daha önce vadettiği bir çok projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Tunus'tan Türkiye'ye yatırım çağrısı!

DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Rona Yırcalı, Tunus'ta değerlendirmelerde bulundu. Yırcalı, "Tunus, yatırım yapmaya değer, yatırım potansiyeli yüksek bir ülke, Türk yatırımcısı için çok iyi bir pazar'' şeklinde konuştu.

Manisa'nın sokakları restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çarşı Mahallesi'nde kentsel sit alanı içerisindeki sokakları harabe görüntüsünden kurtarıyor. Tarihi yapılar restore edilecek.

Tunus sokakları Haberi

Tunus sokakları

Tunus'un Cerbe Adası'nda "sokak sanatçıları"nın bir kasabada duvarlara işlediği resimler, bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getirdi.


Kuzey Afrika'nın en büyük adası Cerbe'nin Er-Riyad kasabasında, 30 ülkeden gelen 150 "sokak sanatçıs"ının yaklaşık 3 aylık çalışmasıyla duvarlara çizdiği grafiti, bölgeye farklı bir görüntü kazandırdı.


Bir internet sitesinin kurucusu Mehdi Ben Şeyh'in girişimiyle başlatılan çalışmada, Belçika, Fransa, Portekiz, İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Meksika, ABD, Japonya, Suudi Arabistan ve Brezilya gibi ülkelerden gelen grafiti ustaları duvarlara adeta can verdi.


Bir açık hava galerisini andıran sokaklarda, sanatçıların çizdiği "3 boyutlu" resimlerde, Batı ve İslam kültürü ile dünyadaki gelişmelerin yansımalarını görmek de mümkün. Asırlardır Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin barış içinde yaşadığı kasaba halkı, söz konusu çalışma sonrasında artan turist ilgisinden de memnuniyetini dile getiriyor. 


"İnsanlar duvar resimleri için geliyor"


AA...