08 / 05 / 2024

Tur operatörlerine destek

Tur operatörlerine destek

Tur operatörlerinin uçak başına 6 bin dolar destek alabilmesi için uçağın en az 100 yolcu kapasiteli olması gerekiyor.

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

Yaşamış olduğumuz deprem felaketi sonrası prefabrik ev sektöründe hareketlenmeler oluştur. Bu evlerden almak isteyen vatandaşlara Bakanlık 200.000 TL’ye kadar destek verecek!

Maslak'ta 3 milyon TL'ye kiralık golf sahası!

Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Orman Müdürlüğü'nün Maslak'taki merkezinde yapılacak olan ihalede ilk yıl için muhammen kira bedeli 3 milyon 66 bin 319 TL olarak belirlenmiş.

Thomas Cook'un Türk turizmine borcu 350 milyon Euro'nun üzerinde!

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Thomas Cook Almanya'da da iflasını istedi!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasını açıklanmasının ardından Almanya'daki iştiraki olan Thomas Cook GmbH da iflasını istedi.

Yunanistan'da 50 binden fazla turist mahsur kaldı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeni ile Yunanistan'da 50 binin üzerinde turist mahsur kaldı.

İngiliz seyahat şirketi battı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan  İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı.

Corendon, Curaçao Adası’nda 150 milyon Euro yatırım yapacak!

Bünyesinde 9 otel, üç havayolu ve tur operatörü bulunan Corendon Turizm Grubu, Karayipler Curaçao Adası'nda toplam 150 milyon euroluk yatırım yapacak. Şirket bu yılın sonunda 1.2 milyar euro ciro hedefliyor...

Business İstanbul’un bir bloğunu ETS Tur satın aldı!

Yatırım değeri 1.5 milyar TL olan ve 6 bloktan oluşan Türkiye’nin en büyük A plus ofis projesi Business İstanbul’un C bloğu, Türkiye’nin önde gelen tur operatörü ETS Tur tarafından yeni yönetim merkezi olmak üzere satın alındı.

2017’nin turizm rotası çizildi!

80 ülkeden 5 bin turizmciyi ağırlayan EMITT’e 430 yabancı tur operatörü katıldı. Fuarda, bu yılın turizm rotası çizildi.

Antalya Atatürk Parkı yeniden belediyeye tahsis edildi!

Tur operatörlerinin broşürlerinde yer alan Antalya'nın 5 milyon yılda oluşmuş Falezler üzerindeki Atatürk Parkı, yeniden Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi.

Side Crystal Hotels takdirname aldı!

Dünyanın en önemli tur operatörlerinden TUI'nin misafirleri, Crystal Hotels'in Side bölgesindeki turistik tesisi Crystal Palace Luxury Resort&Spa'dan yüksek oranda memnuniyet duyduklarını verdikleri rakamlarla ifade etti.

FRHI, Mekke’deki 3 yeni otelini İstanbul’da tanıtacak!

FRHI grubunun Mekke’deki 3 büyük oteli Mekke Clock Royal Tower, Raffles Mekke Palace ve Swissotel Mekke, İstanbul’da 17 Ekim’de WOW Hotel’de düzenlenecek bir toplantıyla turizm sektörüyle hac tur operatörlerinin önde gelen temsilcilerine tanıtılacak.

Kemer Avantgarde Hotel kapandı!

Antalya Kemer’de kurulu bulunan Avantgarde Hotel kapılarını kapattı. Otelin genel müdürü, tur operatörlerine gönderdiği yazıda “Oteli kapatıyoruz. Yeni rezervasyonları başka tesislere kaydırın” dedi.

Tur operatörlerine destek Haberi

Tur operatörlerine destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Pamukçuoğlu, TÜRSAB merkezinde yapılan toplantıda konuyla ilgili bilgi verdi. Bazı ülkelerden turist taşıyan firmalara uçak başına altı bin dolar yakıt katkı desteği verilmesine ilişkin düzenleme hakkında acenteler bilgilendirildi. 



Tur operatörlerine uçak katkısının koşullarının süresi Nisan ve Mayıs ayı ile sınırlı. Destek verilecek uçağın ise en az 100 kişilik olması gerekiyor. Destek verilecek ülkeler arasında Avrupa ülkeleri yer almazken, turkis listede İran'ın olması dikkat çekiyor. Verilen bilgiye göre uçak başına altı bin dolarlık yakıt desteği, Rusya, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve İran'dan turist getiren firmalara verilecek. Destek Nisan ve Mayıs ayları ile sınırlı olacak. 


Habertürk...