28 / 04 / 2024

Tur şirketlerinin erken rezervasyon kampanyaları

Tur şirketlerinin erken rezervasyon kampanyaları

Kampanyalarla erken rezervasyona alışan yerli turistin tatil planlama süresi uzadı. Geçen sene turizmde ileriye dönük alışveriş ortalaması 58 gün iken bu yıl ortalama 89 güne çıktı.

Ege otellerine talep yüzde 135 arttı!

Turizmde ileri dönük alışveriş ortalaması 89 güne çıktı. Sürenin bu kadar uzamasında tur şirketlerinin erken rezervasyon kampanyaları ve iptal sigortaları etkili oldu.

Antalya, erken rezervasyon şampiyonu oldu!

Yaz tatillerinde avantajlı fiyatlardan yararlanmak isteyenler için vazgeçilmez olan erken rezervasyon, tatilcilerin ve turizm şirketlerinin yüzünü güldürdü.

Jolly Tur: Bu yıl yerli turist iki kez tatil yapabilir!

Erken rezervasyon sistemine Kasım ayında geçen Jolly Tur, ilk dönem sonuçlarını açıkladı. Toplantıda konuşan Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan bu yıl iç pazarda ciddi artış yakalandığını belirtti.

Erken rezervasyon yüzde 48 oranında arttı!

KASIM 2014 sonu itibariyle başlattıkları erken rezervasyon kampanyası ile ilgili bilgi veren Jolly Tur, Erken rezervasyon açısından Aralık 2014, Ocak 2015 ve Şubat 2015’ten oluşan 3 aylık periyodda çok ciddi bir büyüme yakaladıklarını iletti.

Erken rezervasyonda muhafazakar otellere büyük ilgi!

Tatil planlarını yapmaya başlayanlar şimdiden erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmak için araştırmalarına başlıyor. Tur şirketleri, özellikle muhafazakar hizmetler sunan otellere ve erken rezervasyonlara ilgi gösterdiğinin altını çiziyor.

Turistler için erken rezervasyon büyük fırsat!

Rusya, Ukrayna ve Avrupa’nın krizde olduğunu hatırlatan Anı Tur’un patronu Veli Çilsal, yerli turiste erken rezervasyonda büyük fırsat oluştuğunu belirterek, “İnsanlar 3 yıldızlı otel fiyatına 5 yıldızlı tesislere herşey dahil gidebilir” dedi..

Burcu Esmersoy ETS Tur'un reklam yüzü oldu!

Burcu Esmersoy ETS Tur'un reklam yüzü oldu. 2015 erken rezervasyon dönemini Burcu Esmersoy’un reklam yüzü olduğu ‘Tatil Yağmuru Yarışması’ ile başlatan Etstur, yüzde 45 indirim sunuyor.

Jolly Tur erken rezervasyon ile cirosunu katladı!

Jolly Tur geçen yılın ekim ayına göre cirosunu yüzde 34 artırdı. Başkan Mete Vardar, cirodaki büyümenin yüzde 50 'sinin erken rezervasyondan geldiğinin altını çizdi...

Erken rezervasyonlar 17 Kasım'da başlayacak!

Erken rezervasyonların 17 Kasım'da başlayacağını söyleyen Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Erken rezervasyon avantajını başlatıyoruz. Avantajlı fiyatlar, Mayıs 2015'e kadar indirim oranları düşerek devam edecek" dedi.

Tur şirketlerine denetim yetmez, takip şart!

BATAN tur şirketlerinin oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için ‘Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda revize çalışmaları sürüyor. Ancak bazı sektör temsilcileri risklere karşı güvence sağlayacak bir fon kurulması gerektiğini söylüyor.

Ali Onaran: Tur şirketlerinin iflası hile olabilir!

Ülkede art arda meydana gelen tur operatörlerinin iflası akıllara "Turizmin en yoğun sezonunda yaşanan bu gelişmelerde hile olabilir mi?" sorusunu getirdi. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran konu ile ilgili açıklama yaptı.

ETS Tur 2014'teki erken rezervasyon hedefini 330 bin kişi olarak açıkladı!

Mehmet Ersoy, "2013 başarılı bir yıl oldu. 2014 yılındaki hedefimiz kişi sayısında yüzde 13, ciroda da yüzde 30 büyümek.Türkiye'deki en çok satış yapan ilk 10 tur operatörü arasında payımız da yüzde 56'ya çıktı" açıklamasını yaptı.

İbrahim Temel: Erken rezervasyonda Avrupa’yı geçiyoruz!

2013’ü kişi bazında yüzde 28, ciroda ise yüzde 36 büyüme ile kapatan Touristica, 2014’te ciroda yüzde 35 büyüme hedefliyor. Touristica Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel; "Erken rezervasyonda Avrupa’yı geçiyoruz." dedi...

Tur şirketlerinin erken rezervasyon kampanyaları Haberi

Tur şirketlerinin erken rezervasyon kampanyaları

Yerli turist tatilini ortalama 3 ay önceden planlamaya başladı. TÜRSAB raporuna göre ise yerli turistin yüzde 50’si 3 ay ve öncesinden rezervasyon yaptırırken, yüzde 35’i 1-3 ay öncesinden, kalan yüzde 15’i ise halen ‘son dakikada’ rezervasyon yaptırmayı tercih ediyor. Türkiye’de erken rezervasyon modelinin yavaş yavaş oturduğunu belirten TÜRSAB Genel Sekreteri çetin Gürcün, erken rezervasyon süresinin giderek arttığını kaydetti. Yerli turistin ne kadar erken olursa o kadar uygun kampanyaların olduğunu öğrendiklerini de söyleyen Gürcün, “Son 2 yıldır. İptal sigortasının uygulanmaya başlaması süreyi daha çok uzattı. Artık yerli turist gönül rahatlığıyla aylar öncesinden tatilini planlıyor” diye konuştu. 


Pronto Tur Genel Müdürü Ali Onaran, ileriye dönük satışlarda her geçen gün artış yaşandığını dile getirdi. Geçen yılki belirsizliğin turizmi etkilediğini söyleyen Onaran, bu sene...