28 / 04 / 2024

TURAB cidde

TURAB cidde

26 Mayıs’ta başlayacak 2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’na 22 Arap ülkesinden 500 işadamı katılacak, 100 Türk firmasının da organizasyonda katılımcı olarak yer alacak.

Ebu Turab Emlak Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ebu Turab Emlak Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli ile  Mustafa Baklacı kuruldu.

Mimar Ahmet Kıran hayatını kaybetti!

ODTÜ Mimarlık mezunu Mimar Ahmet Kıran, 24 Şubat 2021 tarihinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde vefat etti. 

Brent petrol fiyatında rekor artış!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği iddiaları ve Cidde kenti yakınlarında bir petrol dağıtım istasyonuna yapılan saldırının ardından Brent petrolün varil fiyatı, son 8 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Turab 212 Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turab 212 Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çatalca'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Özgür tarafından kuruldu.

Cidde'de mahsur kalan 195 inşaat işçisi Türkiye'ye getirilmeli!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde mahsur kalan 195 inşaat işçisinin Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

Arabistan'da kalan 200 inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Arabistan’ın Cidde kentinde Türkiye’ye dönmek için bekleyen 200 inşaat işçisi 10 günü aşkın süredir şantiyede kapalı halde yaşıyor...

Canan Sunay: İşletmelere faizsiz kira yardımı verilsin!

Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamındaki önlem çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, “İşletmelere faizsiz kira yardımı yapılmalı” dedi…

Türk Firmaları Suudi Arabistan Yapı Fuarı'nda! 

Orta Doğu ve Afrika’nın en prestijli inşaat platformu “The BIG 5” markası tarafından organize edilen The BIG 5 Saudi Cidde Yapı Fuarı, 8-11 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Fuara, Türkiye'den 25 firma katılacak...

Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona gelindi!

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Cidde Kulesi uzunluğuyla rekor kıracak!

Suudi Arabistan’da inşa edilen Cidde Kulesi 1 kilometre uzunluğu ile rekor kıracak. Kule için 1.2 milyar dolar fon ayrıldı...

1 kilometrelik Cidde Kulesi dünyanın en uzunu olacak!

Suudi Arabistan dünyanın en uzun binasını inşa etmek için kolları sıvadı. Dünya rekorunu kıracak Cidde Kulesi tam 1 kilometre uzunluğunda olacak.

Cidde Kulesi'nin inşaatı 2020'de başlayacak!

Suudi Arabistan'da 2020 yılında inşa edilecek Cidde Kulesi'nin animasyon görüntüleri ortaya çıktı. Kule Dubai'deki Burç Halife kulesinden yaklaşık 170 metre daha uzun olacak .

TURAB cidde Haberi

TURAB cidde

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sabuhi Attar, Suudi Arabistan’ın Cidde kentine Türk Ticaret Merkezi kuracaklarını açıkladı. Attar, konuyla ilgili 27 Mayıs tarihinde Cidde Ticaret Odası ile protokol imzalayacaklarını belirterek, Türk firmalarını kurulacak ticaret merkezinde yer almaya davet etti. 


Sabuhi Attar, TURAB Fuarcılık’ın 26-29 Mayıs tarihleri arasında Çeşme’de düzenleyeceği 2. Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı-1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı İkili Görüşme Alım Heyeti Organizasyonu’nun tanıtımı için Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.


Sabuhi Attar, Türkiye’nin yurtdışındaki ilk ticaret merkezini Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde açmak üzere girişimlerde bulundukları bilgisini vererek, şunları söyledi: “ Türk firmalarına, açılacak ticaret merkezinde doğrudan kendi markalarını satmak, tanıtmak, toptancıya kolayca mal satmak için çağrı yapıyoruz. Biz de zevkle firmaların bu çabalarını destekliyoruz. Yoksa...