29 / 07 / 2024

Turan Durgunoğlu baret temelli bina

Turan Durgunoğlu baret temelli bina

Zetaş Zemin Teknolojisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Durgunoğlu, inşaat faaliyetlerine taze bir soluk getiren "baret temel" teknolojisini ve sistemin getirilerini değerlendirdi..

Turan Mekanik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Turan Mekanik İnşaat Limited Şirketi bugün Maltepe'de Muhammet Türkoğlu tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi başladı!

Saraçoğlu Projesi hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Saraçoğlu Projesi’ni tamamen çevre ve doğa merkezli bir yaklaşımla ele alıyoruz. Saraçoğlu’nun tarihi dokusunu oluşturan buradaki 44 tescilli yapıyı restore ederek, muhafaza ediyoruz'' dedi.

Burak Yılmaz evini Hakan Çalhanoğlu'na sattı! 

Fransa’nın Lille takımında top koşturan başarılı futbolcu Burak Yılmaz, Türkiye-Sırbistan maçında Milanlı Hakan Çalhanoğlu’na Acarkent’teki villasını sattı. 

Liber Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Liber Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Yusufoğlu ve Turan Yusufoğlu ortaklığında kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşüm için bakanlıkla eş güdümlü çalışacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’da imar, depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konusundaki sorunları Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile gerçekleştirdiği toplantıda ele aldı…

Güvenyap Proje İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güvenyap Proje İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Turan Halitoğlu tarafından kuruldu.

Sütlüce'de çöken binanın sakinlerinden Arda Turan'a dava!

Temmuz ayında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yıkılan binanın sakinleri, olaya Arda Turan'a ait otel inşaatının neden olduğunu savunarak milli futbolcuya dava açtı.

Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde sona gelindi!

Şırnak Belediyesi Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Bahçelievler Mahallesi'nde yapımı devam eden Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin inşaatını inceledi.

Cahit Turan Trabzon yatırımlarını değerlendirdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon yatırımlarını inceledi.

Arda Turan'ın Beyoğlu'ndaki inşaatının imar planına ulaşılamıyor!

Arda Turan'ın Beyoğlu'nda bulunan öğrenci yurdu inşaatının bulunduğu parsel ticaret alanı olarak görülüyor. Turan’ın inşaatının bulunduğu imar planı, uygulama kapsamında bulunamıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan oldu!

Yeni kabinenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan oldu. Karayolları Genel Müdürü ve Danıştay üyesi olarak da görev yapan Turan, son olarak Kuzey Marmara otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO’luğunu yapıyordu.

Aşçıoğlu İnşaat'tan tam gaz yatırım!

Ataköy merkezli yatırımlarıyla bölgede büyük değer oluşturan Aşçıoğlu, yeni yatırımlarına da hız verdi. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yeni projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın AKM Berlin sergisi başladı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın “Recomposing AKM – AKM'yi Yeniden Oluşturmak” adlı sergisi, 15 Mart akşamı kültür, sanat ve mimarlık dünyasının önemli isimlerini buluşturan bir törenle kapılarını açtı. 

Turan Durgunoğlu baret temelli bina Haberi

Turan Durgunoğlu baret temelli bina

Zetaş Zemin Teknolojisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Durgunoğlu, inşaat faaliyetlerine taze bir soluk getiren "baret temel" teknolojisini ve sistemin getirilerini değerlendirdi. 


Son yıllarda yüksek yapı inşaatlarına yönelik yoğun talebe paralel olarak, baret temel uygulamaları da artıyor. Yüksek yapılarda temele etki eden yükün fazla olması, klasik fore kazık yöntemlerini saf dışı ederken, baret temeller etkin çözümler sunuyor. Zetaş Zemin Teknolojisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Durgunoğlu'nun verdiği bilgilere göre baret temeller, dairesel değü dikdörtgen kesitli üretildiği için değişik konfigürasyonlar içinde kullanılabiliyor. Bu tip temeller; yine fore kazıklardan farklı olarak hidrolik, mekanik grabli diyafram duvar makineleri veya hidrofreze cutter tipi makineler ile yapılıyor. 


DAHA FAZLA KONTROL SAĞLIYOR 

Baret temellerin avantajlarına değmen Prof. Dr. Turan Durgunoğlu; en önemli tercih sebebinin,...