03 / 05 / 2024

TÜRGEV öğrenci yurdu

TÜRGEV öğrenci yurdu

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi inşa edecek. Proje ile ilgili son durum TÜRKEN’in düzenlediği gecede anlatıldı.

Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Cüzcan vilayetinde Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı...

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı!

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı. Yurt binasına verilen yapı ruhsatının mevzuata aykırı olduğu belirlendi. İmar planında değişiklik yapılmadan, ‘park alanı’ fonksiyonlu bir yere, TÜRGEV’in yurt binası yapılması için yapı ruhsatı verildiği öğrenildi. 

İBB, TÜRGEV için yapılan 5 yurdu geri aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRGEV'e verilmek üzere hayata geçirilen 5 yurdu geri aldı. Vakfa verilecek yurtlar için 171 milyon Türk Lirası para harcandığı belirtildi.

Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam den Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin dört bir yanında hizmete girecek 25 eserden 20. si olan Yaşar Acar Fen Lisesi Öğrenci Yurdu’nu hizmete açtı.

AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi açıldı!

Vehbi Orakçı yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekleyerek AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi'ni açtı...

Sivas Merkez Öğrenci Yurdu tamamlanıyor!

Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olduğu belirtilen 10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu açılışa hazırlanıyor.

Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu inşa edilecek!

Türkiye'nin tek seferde yapılacak en büyük yurt projesi Sivas'ta hayata geçiriliyor. Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu inşa edilecek.

Bursa Şaban Güzeler Erkek Öğrenci Yurdu açıldı!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken, eğitime yaptığı yatırımları aralıksız olarak sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nu hizmete açtı.

TÜRGEV Afyon Kız Öğrenci Yurdu açılıyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TÜRGEV Afyonkarahisar Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun kısa zamanda hizmete açılacağını belirtti.

Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu geliyor!

Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Vali Gül: "Sivas'a yapılacak 10 bin kişilik öğrenci yurdu ihaleye çıktı. Türkiye'de tek seferde yapılan en büyük proje" dedi.

TÜRKEN Vakfı, New York'ta öğrenci yurdu açacak!

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, TÜRGEV ve Ensar Vakfı tarafından 2014'te ABD'de kurulan Türken Vakfının New York'taTürk öğrenciler için 200 kişilik yurt açacağını söyledi.

TÜRGEV Mardin'de kız yurdu açıyor!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Mardin'de ilk kız öğrenci yurdunu açmayı planlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,'' TÜRGEV Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu 250 kişilik olacak.'' dedi.

İznik Ufuk Öğrenci Yurdu mühürlendi!

Bursa'nın İznik ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir öğrenci yurdu mühürlendi.

TÜRGEV öğrenci yurdu Haberi

TÜRGEV öğrenci yurdu

TÜRGEV ve Ensar Vakfı Manhattan’da öğrenci yurdu ve kültür merkezi yapıyor. İşte, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar'ın konu ile ilgili o yazısı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği New York’ta ilk akşam TÜRGEV’in ABD ve İngiltere uzantısı TÜRKEN’in düzenlediği geceye katıldı. Buluşmada, TÜRGEV’in Ensar Vakfı ile ortaklaşa Manhattan’da yapacakları öğrenci yurdu ve kültür merkezi projesinin son durumunu özetleyen sunum izletildi.

Sunum sırasında TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktutar’a sordum:

- Satın aldığınız binanın yıkım işlemi tamamlanmış görünüyor. Temel aşamasına geldiniz mi?

- Evet, yıkım prosedürü beklediğimizden uzun sürdü. Artık temel aşamasındayız. Bundan sonra iş daha hızlı ilerleyebilir.

Kültür merkezi ve yurt için aldıkları eski binaya arsası için 20 milyon dolar ödediklerini anımsattım:

- İnşaata da 20 milyon dolar harcamanız söz...