05 / 05 / 2024

Turhan Hatice Sultan Türbesi

Turhan Hatice Sultan Türbesi

Fethiyle bir cağ kapanan, Osmanlı başkenti İstanbul’da sarayların ihtişamını geleceğe taşıyacak restorasyon başlatıldı. Topkapı Sarayı’nın ısıtma sistemi doğalgaza dönüştü, Ayasofya’nın kurşun çatısı yenilendi

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

Fehime ve Hatice Sultan yalıları İBB'nin elinden alındı! 

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınarak Hazine'ye devredildi.

THY’den Ekrem İmamoğlu'na Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları yanıtı: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

THY, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu. İşte THY'den konu ile ilgili gelen o açıklama...

Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar....

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki geldi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Demir İnşaat'ın acı günü! Hamit Demir'in annesi Hatice Demir vefat etti!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Cami'nde kılınacak öğle namazını müteakip Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedilecek...

Fatih Hatice Sultan Mahallesi imar planı askıda!

Fatih İlçesi, Hatice Sultan Mahallesi, 2523 ada, 10, 11, 12 ve 13 parseller ve kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarında sona gelindi!

Ortaköy’de yer alan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarında restorasyon çalışmaları bitiyor. 125 milyon TL’ye kiralanan ve 150 milyon liraya restore edilen yalılarda inşaat deniz seviyesinin 5 kat altına iniyor.

Sulukule’deki yol yenileme çalışmaları tamamlandı!

Sulukule Hatice Sultan ve Neslişah Mahallelerinde bulunan toplam 18 adet cadde ve sokakta yol ve kaldırımlar Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, bölgenin tarihi dokusu bozulmadan yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

2006 yılında iki 'sultan' yalısı satışa çıkarılacak!

2006 yılında İstanbul İl Özel İdaresi, Boğaziçi'ndeki, toplam değeri 100 milyon doların üzerinde olan, Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını 'turizm amaçlı' kullanılmak üzere satışa çıkaracakmış.

3. köprü bağlantı yolları ne zaman tamamlanacak?

Karayolları Genel Müdürü Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 'nün bağlantı yollarının 2018 sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi.

3. köprünün bağlantıları ilk özel otoyol olacak!

3. köprünün bağlantıları ilk ‘özel’ otoyol olacak. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarını yıl sonuna kadar Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale etmeyi planladıklarını belirtti.

Türkiye'nin ilk özel otoyolu ihaleye çıkıyor!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarını yıl sonuna kadar Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale etmeyi planladıklarını belirterek, “İhale hazırlık çalışmaları tamamlandı” dedi.

3. köprü bağlantı yolları ihaleye çıkıyor!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarını yıl sonuna kadar Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale etmeyi planladıklarını belirterek, “İhale hazırlık çalışmaları tamamlandı” dedi.

Turhan Hatice Sultan Türbesi Haberi

Turhan Hatice Sultan Türbesi

Üç kıtaya yüzyıllar boyu hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun en parlak dönemine başkentlik eden, kapısında yüzlerce turistin sıra beklediği İstanbul saraylarında, ihtişamı gelecek nesillere aktaracak restorasyon çalışması başladı. Onarılarak kuşaktan kuşağa aktarılacak eserlerin başında Topkapı Sarayı ve Yıldız Sarayı geliyor.


İstanbul’daki tarihi eserler arasında yer alan; Darphane binalarının restorasyonu, Eski Sümerbank Binası, Süleymaniye Külliyesi, Mülazımlar Medresesi, Turhan Hatice Sultan Türbesi, Türk İslam Eserleri Müzesi de 2012 Yılı Yatırım Programı’ içinde yer aldı.

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1460- 1478 yıllarında yaptırılan, Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezi olarak kullanılan, 1924 yılında ise Atatürk’ün emriyle müzeye dönüştürülen Topkapı Sarayı’nda bazı çalışmalar tamamlandı. Bazı bölümlerde ise çalışmalar halen devam ediyor. Harem ve saray yapılarının rölöve ve çevre düzenlemesi, Zülüflü Baltacılar Koğuşu, mescidi, hamamı, çubuk...