03 / 05 / 2024

turistik konaklama tesisleri

turistik konaklama tesisleri

AVRUPA Birliği'nde ( AB ) turistik konaklama tesislerindeki geceleme sayısı, 2014 yılında 2013 yılına oranla yüzde 1,7 artarak 2,7 milyar geceyle rekor seviyeye ulaştı.

Turizm yapıları içinde kent otelleri!

Hızla gelişen ulaşım kolaylıkları ve iletişim teknolojileri ile sermayenin küresel hareketindeki artan ivme ve turizm sektörlerindeki büyük patlama mimarlara yeni konaklama tesisleri yaratma konusunda önemli görevler yükledi...

Kapadokya'da yerli turistlerle oteller yüzde 100 doldu!

Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi bayram tatili için yerli turistlerin gözdesi oldu

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor!

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na 7 km ve Ankara'ya 107 km uzaklıkta çam ormanlarının içinde bulunan Restoran ve Konaklama Tesisleri olan, Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor.

Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik Anonim Şirketi Kaya İstanbul Şubesi açıldı!

Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik Anonim Şirketi Kaya İstanbul Şubesi Esenyurt’ta 155 milyon 315 bin TL sermaye bedeli ile Doruk Kaya tarafından açıldı.

Atıl duruma düşen binalar nasıl kullanılmalı?

Denge Değerleme, inşaat sektöründe talep görmeyen ve  turizm konaklama tesisleri, yurt binaları ve öğrenci evleri için çeşitli önerilerde bulundu. 

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'daki arazisi 'konut+ticaret alanı' mı oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazi proje, uygulama imar planlarıyla 'konut + ticaret alanı'na çevrildi. Araziye konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisleri gibi yapılar yapılabilecek.

Bozcaada'da konaklama tesisleri 15 Haziran'da açılacak!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'nde bulunan Bozcaada'da, koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kapatılan konaklama tesislerinin 15 Haziran Pazartesi günü açılmasına karar verildi.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Kızılırmak Projesi'nde sosyal alanlar yer alacak!

Kızılırmak Projesi Sunum Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, proje kapsamında plaj, konaklama tesisleri, restoranlar ve kafeler yapılması, sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması kararlaştırıldı.

Fulya Turistik Tesisleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fulya Turistik Tesisleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üstündağ tarafından kuruldu. 

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi kuruldu!

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Okay tarafından kuruldu.

Demir Turistik Tesisleri İnşaat Yapım Organizasyon Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Demir Turistik Tesisleri İnşaat Yapım Organizasyon Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ali Cıngıllıoğlu tarafından Beşiktaş’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Çevreye duyarlı konaklama tesisleri artacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında turizm sektörü üzerine görüşlerini paylaştı. Gökkaya, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri'nin sayısının artırılması konusunda çalışmaları anlattı.

İBB'nin Seyrantepe arazisinin imar planı değişti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında yeni hizmet binası yapılacağını duyurduğu Seyrantepe arazisinin imarı değişti. Arazinin planına iş merkezi, büro, alışveriş merkezi, rezidans, konaklama tesisleri, otel, motel, apart otel eklendi.

turistik konaklama tesisleri Haberi

turistik konaklama tesisleri

2014 yılında turistik konaklama işletmelerinde geçirilen en fazla gece sayısı 403 milyon geceyle Fransa'da kaydedildi. Ancak gece sayısında 2013 yılına oranla yüzde 1,2 gerileme görüldü. Fransa'yı 401 milyon geceyle İspanya, 370 milyon geceyle İtalya, 366 milyon geceyle de Almanya takip...