20 / 05 / 2024

Turistlerin istanbulun tercih etmek sebepleri

Turistlerin istanbulun tercih etmek sebepleri

ABD’li Business Insider sitesi, 2014'ün en popüler turizm adresi seçilen İstanbul'un birinci olmasını sağlayan nedenleri sıraladı..

Turistlerin gözdesi günlük kiralık evler oldu!

Otel fiyatlarını yüksek bulan turistlerin yeni gözdesi günlük kiralık evler oldu. Beyoğlu/Galata bölgesi turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

Arap turistlerin tercihi günübirlik evler!

Trabzon'a gelen Arap turistlerin oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ettiği belirtildi.

Taraklı Konakları turistlerin ilgi odağı oldu!

Osmanlı dönemine ait nostaljik evleri ve bozulmayan tarihi dokusuyla öne çıkan, "2013 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu" seçilen Taraklı'nın meşhur konakları, tatilde turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı

Arap yatırımcılar mülk için Bursa'yı tercih ediyor!

Yabancı yatırımcılar ve turistlerin gözde mekanları yeşil ve deniz olurken, Long Travel Firmasının sahibi Murat Uzun, "Genellikle Arap yatırımcılar mülk alıyor ve onlar da yeşili ve denizi tercih ediyor" dedi.

Kadın turistler en çok Antalya'yı tercih ediyor!

Kadın turistlerin Antalya 'yı tercih ettiğini belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, " Yalnız seyahat eden kadınların sayısı, erkeklerden 1 milyon kişi kadar fazla " diye konuştu.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Mustafa Durmaz: Yerli turistler butik otelleri tercih etmeye başladı!

Butik otellere olan ilginin arttığını kaydeden Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yerli turistlerin butik otelleri tercih etmeye başlamasıyla birlikte bölge turizminin kalitesinin daha da arttığını ifade etti.

Rus turistlerin Türkiye sevdası sürüyor!

Türkiye yürüttüğü başarılı tanıtım çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor. Yılın 9 aylık döneminde Türkiye'yi en fazla Rus turistler tercih etti.

Çamlıca Mesa'da Buderus GB162 Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan tercih edildi!

Çamlıca Mesa Projesi’nde Buderus GB162 Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Kaskad Sistem, Buderus Logalux Duoclean Boyler ve LG Multi V IV VRF sistemleri tercih edildi.

Siemens hafif raylı metro aracı üretimi için Durmazlar’ı tercih etti!

Durmazlar Holding Siemens'le işbirliğine gidiyor. Raylı sistem teknolojilerinde dünya devlerinden Siemens ürün gamından kaldırdığı hafif raylı metro aracı üretimi için Bursalı Durmazlar ’ı tercih etti

Tatilci kısa bayramda yurt içini tercih etti!

Tatilci kısa bayramda yurt içini tercih etti. Kurban Bayramı’nın 4 günle sınırlı olması, tatilcileri yurt dışı yerine yurt içine yönlendirdi. 60 bin kişi Türkiye’de, 20 bin kişi dışarıda tatile çıkacak.

Ayavukla Kilisesi turistlerin uğrak mekanı oldu!

Uzun yıllar metruk durumda bekledikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyonuyla yeniden hayat bulan tarihi Ayavukla Kilisesi, son dönemde kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

İzmir Ayavukla Kilisesi, Ortodoks turistlerin uğrak mekanı oldu!

Uzun yıllar metruk durumda bekledikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyonuyla yeniden hayat bulan tarihi Ayavukla Kilisesi, son dönemde kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

Turistlerin istanbulun tercih etmek sebepleri Haberi

Turistlerin istanbulun tercih etmek sebepleri

2014'ün en popüler turizm destinasyonu seçilen İstanbul'un birinci olmasının nedenleri sıralandı.


ABD’li Business Insider sitesi, 2014'ün en popüler turizm adresi seçilen İstanbul'un birinci olmasını sağlayan nedenleri sıraladı. İşte Business Insider’a göre ‘İstanbul cazibesi’nin ana başlıkları: 

- Yürüyüş merkezi olarak İstiklal Caddesi. - Ucuz karın doyurma aracı simitler. - Tünel Meydanı. - İstiklal Caddesi üzerindeki Mısır Apartmanı ve modern sanat galerileri. - Eşsiz manzaralı lokantalar. - Günbatımının izlenebileceği teras barları. - Tarihi yapısını koruyan Galata Kulesi. - Geceleri ortaya çıkan sokak yemekleri. - Ve kebaplar…


Modern Sanatlar Müzesi de listede


- Business Insider’a göre Modern Sanatlar Müzesi'nin sunduğu görsel şölen,  Çukurcuma ve Cihangir'in antikacıları ve kafeleri, İngilizce ve farklı dillerde kitapların bulunabileceği sahaflar da İstanbul’u öne çıkarıyor.


Neden istanbul? 


Fiyat olarak yabancılara uygun, oteller ve her...