28 / 04 / 2024

Kadın turistler en çok Antalya'yı tercih ediyor!

Kadın turistler en çok Antalya'yı tercih ediyor!

Kadın turistlerin Antalya 'yı tercih ettiğini belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, " Yalnız seyahat eden kadınların sayısı, erkeklerden 1 milyon kişi kadar fazla " diye konuştu.



Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2015'in turizm sektörü açısından zor bir yıl olacağını söyledi. 


AKTOB ocak ayı toplantısında konuşan Hacısüleyman, turizm pazarının yavaş yavaş oturduğunu, artık sektörde iki haneli büyümelerin kolay kolay elde edilemeyeceğini belirtti. Hacısüleyman, "Artık tek haneli büyümelere alışmamız lazım" dedi. 


Bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 3,5 artarak 12 milyon 62 bine çıktığını bildiren Hacısüleyman, kenti ziyaret eden turistin yüzde 70'inin Rusya, Almanya, Hollanda, İngiltere ve İsveç'ten geldiğini ifade etti. 


ALMANYA İLK SIRADA 

Sayısal olarak en çok turist artışının 153 bin ile Almanya ve 151 bin ile Rusya'dan sağlandığını anlatan Hacısüleyman, İran'dan gelen turist sayısının da yaklaşık 72 bin kişi arttığını dile getirdi. 

En çok kaybın ise 100 bin kişi ile Ukrayna, 72 bin kişi ile Norveç ve 31 bin kişi ile Fransa pazarında yaşandığını kaydeden Hacısüleyman, "Burada da bir miktar imaj sorunumuz olduğunu söylemek yanlış olmaz. 2015 turizm sektörü açısından zor bir yıl olacak" ifadesini kullandı. 


'KADINLAR 'ANTALYA' DEDİ 

Hacısüleyman, yabancı girişleri incelendiğinde geçen yıl 0-12 yaş arasında 1 milyon 860 bin çocuk turistin Antalya'ya geldiğine dikkati çekerek, gelen turistin önemli bölümünün 26-45 yaş aralığında olduğunu belirtti. 


19-25 yaş grubu arasında gelen kadın ziyaretçilerin erkeklerden 216 bin, 26-35 yaş grubunda 377 bin. 35-45 yaş grubunda 200 bin. 46-55 yaş grubunda 220 bin ve 56 yaş ve üzerindeki grupta 300 bin kişi fazla olduğuna işaret eden Hacısüleyman, "Yani yalnız seyahat eden kadınlar ile çocuk ve anne şeklinde seyahat eden kadın sayısı erkeklerden 1 milyon kişi kadar fazla. Otelcilerimiz hizmetlerini sunarken bu hususu dikkate alabilirler" diye konuştu. 


GÜVENSİZLİK OLUŞTU 

Rusya'da yaşanan ekonomik kriz ve batan bazı tur operatörlerinin Rus turistte bir güvensizlik oluşturduğunun altını çizen Hacısüleyman. bu nedenle Rus turistin erken rezervasyona temkinle yaklaşmaya başladığını söyledi. Botanik EXPO'nun 2016 yılında Antalya'da açılacağını hatırlatan Hacısüleyman, EXPO konusunda otelcilerin görüşünün sorulmadığını fakat yine de kendilerinden ne istenirse yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Hacısüleyman, bu yıl G-20 Liderler Zirvesi'nin Antalya'da yapılacak olmasının da kent için çok büyük tanıtım fırsatı olduğunu sözlerine ekledi.


Hürses - Antalya


Geri Dön