27 / 04 / 2024

Turistlerin türkiye harcamaları

Turistlerin türkiye harcamaları

Turistlerin kişisel harcamalar içinde en yüksek kalemi (%24) 2 milyar 606 milyon dolarla yeme içme oluştururken, bunu 1.9 milyar dolarla yerli uluslararası ulaştırma harcamaları takip etti...

Turistler 1 milyar 547 milyon dolarlık giyim harcaması yaptı!

Turistlerin kişisel harcamalar içinde en yüksek kalemi (%24) 2 milyar 606 milyon dolarla yeme içme oluştururken, bunu 1.9 milyar dolarla yerli uluslararası ulaştırma harcamaları takip etti...

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Türkiye Finans’tan gündeme bomba gibi düşecek haber! Müşteriler resmen sevinçten uçacak!

Türkiye Finans, gıda fiyatlarının sürekli artması nedeniyle alışveriş yapacak müşterilerine sevindirici bir haber vererek market harcamalarına yönelik bir kampanya hazırladığını paylaştı. Bu kapsamda, kampanya şartlarına uyan Happy Kart müşterilerinin tam 300 TL kazanacağı öğrenildi.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Tüketim harcamalarında en yüksek pay İstanbul'un!

Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ü İstanbul'daki hane halklarınca gerçekleştirildi.

Türkiye'de en çok harcama konuta!

TÜİK tarafından yapılan Hanehalkı bütçe araştırmasının 2019 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24.1 ile konut ve kira harcamaları aldı...

Türkiye inşaat malzemeleri ihracatı 2019’da yüzde 8.6 azaldı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Şubat 2020 Sektör Raporu’na göre,  inşaat sektörünün yüzde 8,6 daraldığı 2019'da toplam inşaat harcamalarının 581 milyar lira olduğunu belirtti...

Tüketim harcamalarında en yüksek pay İstanbul'un!

Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ü İstanbul'daki hane halkları tarafından gerçekleşti.

Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor!

Türkiye'de binaların yeterli yalıtıma sahip olmaması enerji harcamalarını arttırıyor. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanıldığını söyledi.

Türkiye'nin büyümesini inşaat sektörü sırtladı!

Türkiye, 2017’de yüzde  7.4 büyüyerek G20 birincisi oldu. AB ortalamasının 3 katı büyüme gerçekleştiren Türkiye, Çin ve Hindistan’ı geçti. Büyümeyi vatandaşın harcamaları ve inşaat sırtladı.

Türkiye'de inşaat harcamaları yüzde 7 arttı!

TOKİ Başkan Yardımcısı Er , "2015 yılında inşaat harcamalarında dünyada yüzde 4 oranında bir artış yaşanırken Türkiye'de bu oranın yüzde 7'ye ulaştığını kaydeden Er, "İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde beş nokta altıdır. " dedi.

Turistlerin türkiye harcamaları Haberi

Turistlerin türkiye harcamaları


Türkiye’ye bu yılın ilk yarısında gelen turistler, giyecek ve ayakkabıya 1 milyar 547 milyon dolar harcama yaptı. AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgiye göre, 2014 yılının ocak-haziran döneminde tatilini Türkiye’de geçiren turistlerin toplam turizm harcaması, 10 milyar 884 milyon doları kişisel harcama, 2 milyar 900 milyon doları da paket tur harcamaları olmak üzere 13 milyar 784 milyon doları buldu. 


Turistlerin kişisel harcamalar içinde en yüksek kalemi (%24) 2 milyar 606 milyon dolarla yeme içme oluştururken, bunu 1.9 milyar dolarla yerli uluslararası ulaştırma harcamaları takip etti. Turistlerin yılın ilk yarısındaki konaklama harcamaları da geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 14 artarak 1 milyar 787 milyar oldu. 


Sağlık için 460 milyon dolar harcadılar 

Turistler sağlık için 460 milyon dolar harcarken, ulaştırmaya 781...