27 / 04 / 2024

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.



Oxford Economics tarafından yapılan araştırmaya göre, global inşaat sektörünün önümüzdeki 15 senede yüksek bir büyüme ivmesi kaydetmesi beklenirken, bu alanda gerçekleştirilen harcamaların da 4,2 trilyon dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. 

Paylaşılan bilgilere göre, Türkiye'de de şubat ayı başında Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerin neden olduğu hasarlar nedeniyle inşaat harcamalarının artacağına değinilirken, söz konusu bu maliyetin 1 trilyon doları bulması bekleniyor. Ayrıca meydana gelen depremlerden sonra güvenilir konut üretiminin önemini bir defa daha vurgulayan Kain Gayrimenkul Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain, depreme dayanıklı konut inşa etmenin yöntemlerini de tek tek anlattı.

Türkiye deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Yaptığı açıklamada dayanıklı evlerin depremlerde kolay bir biçimde yıkılmadığını, hatta küçük hasarlarla atlatılabildiğini dile getiren Ebru Kain, “Konutların depreme dayanıklılığını artırmak amacıyla optimize edilmesi gereken faktörler var. Bunların en başında kaliteli yapı malzemelerinin kullanılması ve doğru tekniklerin uygulanması geliyor. Binaların simetrik olması, düşey ve yatay yüklerin eşit biçimde dağıtılması, bina kolon ve duvarlarının doğru yerleştirilmesi, yapısal birleşim noktalarının güçlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Deprem yönetmeliğine uygun binalar inşa ediyoruz”

Kain Gayrimenkul Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain  emlak yatırımı yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli hususları da tek tek anlattı.


Geri Dön