08 / 05 / 2024

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.



Ebru Kain açıklamasında “Gayrimenkul yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken konuların ilk sırasında binanın konumu bulunuyor. Biliyoruz ki depreme dayanıklı, zemin etüdü doğru yapılmış, yönetmeliklere uygun kalitede konutlar hayat kurtarıyor. 

Hem aldığı evlerde yaşayacaklar için, hem de kira getirisi elde etmek isteyen yatırımcıların bunun dışında ayrıntılı bir biçimde incelemesi gereken konulardan bir tanesi de kârlılık. Konutun şehir merkezine yakınlığı, otopark ve ortak kullanım alanlarının işlevselliği, trafik sorunu ve ulaşım imkanlarının rahatlığı gibi unsurlar yatırıma değer katıyor. Konutun günümüzün modern mimarisine uygunluğu da değer unsurları arasında bulunuyor.”

Türkiye deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

“Hasar alan konutların onarımına destek veriyoruz”

Açıklamasında ulaşılabilir lüks konut felsefesiyle insanların güvenle ve korkmadan yaşayabilecekleri konutlar yapmayı ilke edindiklerini dile getiren Ebru Kain, “İstanbul, Yalova ve Tekirdağ’da inşaat projelerimiz sürerken, Tarabya ve Beyoğlu için tasarladığımız yeni projeler için de sözleşmelerimizi imzaladık. Her projemizi hayata geçirirken, deprem yönetmeliklerine uygun şekilde tasarlanan yapılar inşa ediyoruz. Yüksek kaliteli yapı malzemeleri kullanıyoruz. Profesyonel bir biçimde yapılandırma ve tasarım süreci yürütüyoruz. Deprem sonrası olası hasarların onarımı için de müşterilerimize teminat veriyoruz” dedi.

“Deprem yönetmeliğine sadık konutlar yapmak inşaat şirketlerinin asli görevidir”

Açıklamasında erkek egemenliğinin hakim olduğu inşaat ve emlak sektöründe bir kadın girişimci olarak, iş dünyasında disiplinli ve güvenilir niteliklerle tanındığına değinen Kain Gayrimenkul Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain sözlerini şu şekilde tamamladı:  “Özellikle meydana gelen depremlerde, inşaat sektörünün benimsediği ilkelerin yeniden yapılandırılması gerektiğini gördük. Dönüşümün öncüsü olmak için işte tam da bu noktada harekete geçerek, güvenilir konut algısını pekiştirmek amacıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. Çünkü yaşanan depremlerin yaraları halen sarılıyor. Bizim önceliğimiz ve ilkemiz her zaman güvenli ve korkmadan yaşanabilecek konutlar üretmek. Kain Gayrimenkul olarak güvenilir konut üretimiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm projelerine katkıda bulunmayı planlıyoruz. Bize göre konut insanların içinde kendilerini mutlu ve güvende hissedecekleri yuva olmalı.”

Kahramanmaraş depremlerinden önce Aralık ve Ocak'ta 2 öncü deprem olduğu belirlendi: Fay kırılacağını haber vermiş!

Deprem sonrası dönüşüm atağıyla depolama hizmetlerine ilgi katlandı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı ve uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz! 


Geri Dön