21 / 05 / 2024

Turizm arazileri

Turizm arazileri

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Turizm temsilcileri borç ertelemelerinden memnun!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarının bir yıl ertelenmesi, turizm işletmecilerine can suyu oldu. 

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinden tahsil edilecek gelire erteleme!

Kovid-19 salgınının turizm sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirler kapsamında, kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tahsil edilecek gelirin 6 ay süreyle ertelenmesine ilişkin düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Kamu arazileri üzerinde yer alan turizm tesislerinden nisan, mayıs ve haziran aylarında tahsil edilecek gelirler, 6 ay süreyle ertelendi" diye konuştu.

Tarım arazileri konut ve turizm amaçlı kullanılıyor!

Türkiye’de 2006 yılından bu yana 2,1 milyon hektarlık tarım alanı azaldı. Tarım arazileri, konut ve karayolu yapımı, sanayi ve turizm amaçlı kullanılıyor.

Tariş ve TCDD arazileri Haziran'da satışa çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in merkezindeki Tariş ve TCDD'ye ait dev arazileri satışa çıkaracağını belirtti. Dev arazinin imarını konut, turizm ve ticaret alanı olarak değiştirildi.

Varlık Fonu'na devredilen turizm arazileri yatırımcıyı endişelendirdi!

5 yıldızlı otellerin arazileri Varlık Fonu'na devredildi. Turizm tesislerinin akıbeti ise tartışılıyor. Turizmciler belirsizlik sebebiyle yabancı yatırımcıların kaybedileceğini vurguladı.

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin ecrimisil ödemesi ertelendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 6745 Sayılı Kanun ile kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin ecrimisil ödemesi ertelendi..

Seferihisar'da satılamayan araziler 2 katına yeniden satışa çıktı!

Seferihisar Beiediyesi'nin satışa sunduğu turizm arazileri içinde yer alan Ürkmez'deki 4 bin metrekarelik alan, ilk bedelinin iki katına, 3 milyon 500 bin TL'ye yeniden satışa çıkarılıyor

Antalya'daki tarım arazileri turizm alanına mı dönüştürüldü?

Antalya Ziraat Mühendisleri Başkanı Vahap Tuncer,"Güney Akdeniz turizm projesi ve Güney Antalya turizm projesi özellikle deniz kıyısındaki narenciye ve meyvelerin yetiştirilebildiği birinci sınıf bir tarım arazilerinin turizm alanlarına dönüştürüldü"dedi.

Maliye, turizm gelirini hazine arazileri ile 3 kat arttırdı!

  Türkiye'nin 'turizm başkenti' Antalya'da, turistik tesislerden alınan irtifak hakkı ve ecrimisil bedelleri son 5 yılda 3 kat arttı. Türkiye'nin son yıllarda turizmde yakaladığı başarı, devletin kasasını da doldurarak Maliye Bakanlığı'nın yüzünü güldürd

Utopya Turizm 2010'da neler yaptı

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.şž, 1 Ocak 2010 - 31 Aralık 2010 dönemine ilişkin faaliyet raporunu bildirdi

Petrokent Turizm Genel Kurulu 29 Mart'ta toplanıyor

Petrokent Turizm A.şž Genel Kurul'u 29 Mart 2011 tarihinde, saat 10.00'da toplanacak

ITB Berlin Turizm Fuarı 'na 110 Türk şirketi katıldı!

Paulus için dilek tutulup, mum yakılacak Türkiye, Berlin 'de düzenlenen turizm fuarı ITB 'ye 110 firmayla adeta çıkarma yaptı. Bu yıl fuar katılımcılarına üç boyutlu gözlüklerle seyahat yaptıran Türkiye inanç turizminde yeniliklere de imza atıyor  

Turizm arazileri Haberi

Turizm arazileri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, turizm yatırımları için tahsis edilen arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Gürer'in soruları

1- 2016 ve 2017 yıllarında, turizm yatırımları için tahsis edilen kamu arazisi sayısı ile bu arazilerin miktarları toplamı ne olmuştur?

2- Tahsis edilen arazilerin niteliği nedir?

3- Hangi araziler, hangi turizm yatırımları için tahsis edilmiştir?

4- Turizm yatırımları amacıyla tahsis edilen arazilerin bulunduğu iller hangileridir?

5- Aynı dönemde turizm yatırımları amacıyla tahsis edilen araziler için açılan dava sayısı nedir? Bu davalardan ne kadarı tahsisin iptali ile sonuçlanmıştır? İptal nedenleri...