02 / 05 / 2024

turizm arttımı

turizm arttımı

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi tarafından derlenen bilgilere göre, Ocak ayında Türkiye'ye gelen yabana ziyaretçi sayısı yüzde 9 artarak 1 milyon 146 binden 1 milyon 250 bine yükseldi.

Rus turistler azalırken Araplar arttı!

Rusya'daki devalüasyonun Rusları olumsuz etkilediği Körfez turistinin ise Uludağ'a yoğun ilgi duyduğu görülüyor. Sömestr tatili olan 24 Ocak - 8 Şubat'ta daha yoğun günler bekleniyor.

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz destek miktarının arttığını açıkladı. Yıllık artışın arttığını duyuran Erdoğan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar doğalgaz destek ödemesini araştırmaya başladı. Peki Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

Titaş İnşaat Turizm Tarım Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Titaş İnşaat Turizm Tarım Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İhsan Taşçı tarafından kuruldu.

Amdad Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Amdad Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Alrajhı,A. Ebraheem A tarafından kuruldu.

Alesmaıl Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alesmaıl Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alobaıdı Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alobaıdı Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bassam M S M Alobaıdı tarafından kuruldu.

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Birol Kkocagöz ve Mehmet Kamil Atkın ortaklığında kuruldu.

Şüsesa Turizm Tarım Enerji İnşaat Makine Limited Şirketi kuruldu!

Şüsesa Turizm Tarım Enerji İnşaat Makine Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Akkaş tarafından kuruldu.

Althuraıya Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Althuraıya Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrahman N S N Alnemash ve Thuraıya Y M N Alzayed ortaklığında kuruldu.

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.

turizm arttımı Haberi

turizm arttımı

Verilere göre, Ocak ayında Almanya'dan gelenlerin sayısı yüzde 19 dolayında artışla 97 binden 115 bine çıkarken, krizin etkisiyle bu yıl gerileme beklenen Rusya'dan gelenlerin sayısı yüzde 22 dolayında düşüşle 65 binden 51 bine indi. Ocak ayında Alman pazarında iyileşme görülürken, benzer şekilde geçen yılın ilk ayında gerileme kaydeden Avusturya, Belçika, Finlandiya, İrlanda, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Norveç gibi bazı Avrupa pazarlarında da bu yılın Ocak ayında yükseliş yaşandı. 



Verilere göre, geçen yıl Ocak ayında yüzde 26 büyüyen İran pazarındaki artış eğilimi sürse de büyüme yüzde 4 dolaymda Diğer yandan, geçen yıl Ocak ayında yüzde 42 büyüyen İsrail pazarı ise yüzde 11 gerileme gösterdi. 


Anadolu...