01 / 05 / 2024

turizm destek pakti

turizm destek pakti

TÜRSAB'ın Turizm Destek Paketi Raporu'na göre Türkiye atılan bu adımlarla Rusya pazarındaki kan kaybını yüzde 10-15 seviyelerinde tutmayı planlıyor. Bunun içinde önümüzdeki dönemde bir paket daha açıklanması gündemde.

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.

Acl Destek İnşaat Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acl Destek İnşaat Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Güngören'de Hamide Geniş ve Okyay Paylar ortaklığında kuruldu.

Berat Albayrak: 10 milyar TL'lik destek paketini devreye alıyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, turizm sektöründe koronavirüsün etkilerini azaltmak için 10 milyar TL'lik destek paketini devreye aldıklarını açıkladı.

Çeşme Turizm Projesi’nde uzlaşma için komisyon kuruldu!

Çeşme Turizm Projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya, hem projeye destek veren hem de karşı çıkan kuruluşlar katıldı. Mehmet Nuri Ersoy, proje için bir komisyon oluşturulduğunu belirtti...

İnşaat sektörü bakanlıktan destek bekliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son dönemlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası olası senaryolara karşı hazırlık yaptıklarını ve önlemleri bu hafta açıklayacaklarını duyurdu. Destek bekleyen sektörler arasında inşaat, emlak, turizm, otomotiv, ticaret öne çıkıyor...

Anka Grup Akaryakıt Turizm Lojistik Destek Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Anka Grup Akaryakıt Turizm Lojistik Destek Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melike Gözde Ulu tarafından kuruldu.

Sudan'a 'turizm yatırımına destek' çağrısı!

Sudan Kültür, Turizm ve Tarihi Eserlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sümeyye İdris,'turizm yatırımına destek' çağrısında bulundu.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Nabi Avcı: Bolu’daki turizm yatırımlarına destek vereceğiz!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'la makamında görüştü. Bakan Avcı bu görüşmede, “Ben ve Bakanlığım Köroğlu ile ilgili yapılacak çalışmalarda ve Bolu’daki turizm yatırımlarına gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Yeşil Yol Projesi güzergahındaki turizm yapılarına 8 milyon TL destek!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanlığı yapımı devam eden Yeşil Yol Projesi güzergahı üzerindeki turizm yatırımlarına bu yıl toplam 8 milyon TL destek sağlayacağı belirtildi.

Giresun'da restorasyona 987 bin TL'lik destek!

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, 2006-2015 yılları arasında tarihi evlerin restorasyonları için yaklaşık bir milyon liralık destek sağlandığını belirtti.

Kartepe Teleferik Projesi için 5 bin TL'lik destek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kartepe’deki Teleferik projesi için kendi bütçesinden 5 milyon TL’lik destek vereceğini duyurdu. Yap-işlet modeliyle yapılacak projenin gerçekleşmesi için Bakanlığın bu katkısı son derece büyük önem taşıyor.

Muğla Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

turizm destek pakti Haberi

turizm destek pakti

2014 yılında 36.8 milyon yabancıyı ağırlayan Türkiye, 2015 yılında başta Rusya olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri ve iran pazarındaki kan kaybını görerek erken harekete geçti. Çünkü söz konusu 13 ülke Türkiye için 8-9 milyar dolarlık gelir ve 10 milyonun üzerinde turist demek. 


Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Rusya'nın yanı sıra Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ermenistan ve İran'ın yararlandığı destek paketi çerçevesinde bu ülkelerden gelen her uçağa 6 bin dolar destek verilmesini öngören paketin ilk etkisi şimdiden hissedilmeye başlandı. Ocak-şubat aylarında Türkiye'ye gelen turist sayısı toplamda yüzde 5.4 artarken, BDT ülkelerinde rakamlar yüzde 3.5 ekside görünüyor. En büyük kayıp ise yüzde 26.5 ile Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olan Rusya'da. 

Beklenti mart ayında da...